27 березня 2021 14:23

ДЮФЛУ U-17. Элит-лига. "Динамо" - ДВУФК 0:1

У суботу, 27-го березня, розпочався другий етап Еліт-ліги ДЮФЛУ.


Матчі першого туру провели динамівські команди усіх чотирьох вікових груп. Найстарша вікова категорія U17 (футболісти 2004-го року народження) вдома приймали ДВУФК «Дніпро» з однойменного міста.


Підопічні Юрія Дмитруліна та Віктора Мороза на полі дитячої бази «Динамо» на Нивках розпочали гру із суперником активно. У перші хвилини на завершенні атак перебували Єременко та Слесар, також свою нагоду мав і Канаєв. Але заради справедливості відзначимо, що і гості не відсиджувалися біля власних воріт, а були активними, намагалися пресингувати динамівців та нав’язувати їм боротьбу. Це добре вдавалося при захисті, адже суперники майстерно перекривали вільні зони, а ось небезпечних моментів біля воріт Кочерги було обмаль.


На 10-й хвилині при подачі кутового Андрій Житков зіграв не за правилами у власному штрафному майданчику проти гравця «Динамо», і арбітр справедливо призначив пенальті. Виконувати його взявся Єременко. Воротаря він перехитрив, а ось м’яч спрямував у стійку. Надалі нагоду вивести свою команду уперед мав Слесар, але його удар із середньої дистанції прийшовся трохи вище поперечини. Згодом на дальній удар наважився Мельниченко – трохи неточно. Але загалом слід відзначити, що у першому таймі дніпрянам вдалося стримати атакуючий потенціал киян, адже вони хоча і більше контролювали м’яч, але робили це у середині поля, а велика кількість кутових ударів вигоди у вигляді забитих м’ячів киянам не принесли. Та й позиційні атаки поблизу воріт суперника вдавалися не дуже добре.


У другому таймі гра проходила у тому ж руслі. Динамівці володіли ігровою та територіальною перевагою та використовували дальні удари, а дніпряни високо пресингували динамівців та не давали вільно зітхнути. У результаті гості дочекалися свого моменту та повели у рахунку: на дальній удар наважився Байрук і влучив точно під дальню стійку. Пропустивши, кияни з подвійними силами пішли уперед, але навіси Єременка з флангу до штрафного майданчика та удари Уварова і Слесаря цілі не досягли.


Ближче до фінального свистка наша команда почала поспішати та метушитися, а гості, навпаки збавляли темп гри, тягнули час, коли у грі виникали зупинки, не поспішали та усіма силами намагалися зберегти прийнятний для них рахунок. І це їм вдалося. На останніх хвилинах компенсованого часу Уваров ледь не спрямував м’яч у сітку, але ДВУФК «Дніпро» вдалося вистояти.


ДЮФЛУ. U17. Еліт-ліга. Другий етап. 1 тур


«Динамо» - ДВУФК «Дніпро» - 0:1 (0:0)


27.03.2021. Київ. НТБ ДЮФШ «Динамо»


«Динамо»: 13. Кочерга, 16. Канаєв, 3. Волковицький, 17. Чубатий (20. Павленко, 73), 2. Єременко, 9. Михайлів, 7. Слесар, 8. Мельниченко, 22. Подоляк (Пономаренко, 65), 10. Давлатов (14. Приходько, 65), 11. Білоусов (18. Уваров, 46).


ДВУФК «Дніпро»: Чосов, 3. А.Житков (9. Божко, 39), 5. Токар, 20. Ільченко, 16. Байрук, 7. Коренков, 23. Долбнєв (к), 8. Титаренко, 25. І.Житков, 19. Дудник (Чечер, 67), 15. Вирич.


Гол: Байрук (72)


На 11-й хвилині Єременко не реалізував пенальті (стійка)


Попередження: Михайлів (68) – А.Житков (10).