22 березня 2021 16:14

Луиш КАШТРУ: "Будет очень сложно догнать "Динамо" в чемпионской гонке"

Головний тренер донецького Шахтаря Луїш Каштру в ефірі програми Тур ONLINE прокоментував поразку своєї команди від ПФК Львів в матчі 19 туру УПЛ.


«Оборона команди зробила сьогодні дуже багато помилок. І коли ми дозволяємо забити три м'ячі супернику - дуже складно виграти. Незважаючи на те, що ми повністю домінували в грі, у нас були дуже великі проблеми, коли м'яч доходив до нашої лінії оборони. Ми намагалися щось змінити, але відразу ж на початку другого тайму після заміни пропускаємо. Потім постаралися ще раз поміняти щось, і після ще однієї зміни пропускаємо ще один. Команди психологічно дуже засмутилася через те, що сталося, вітаю Львів з перемогою.

Дуже складно наздогнати Динамо в чемпіонській гонці. Математично, звичайно, можливо, але має щось відбутися. Ми повинні грати ну дуже добре і вирішити нашу головну проблему. У нас є проблеми в обороні. Коли я говорю про проблему в обороні - це не той чи інший гравець, а загальна динаміка. У цей момент намагаються знайти одного винного. Я повторюся: в обороні помилка моя - в першу чергу. Я відповідаю за всю команду, тому що вся команда повинна оборонятися.

Як я і сказав, буде дуже складно домогтися титулу, але не неможливо. Будемо продовжувати працювати, боротися, не будемо здаватися ніколи, тому що це не наша ДНК. Ні моя, ні гравців, ні клубу. Розуміємо, що дуже і дуже складно.

Для того, щоб атакувати, ми повинні бути безпечні в обороні. Тому що ніхто не буде спокійно атакувати, якщо не буде спокою в обороні. Сьогодні був гарний доказ цього. У нас був великий обсяг атакуючої роботи, була величезна кількість можливостей забити. Але завжди, коли ми наближалися до переваги в грі, це були наші помилки в обороні. Це проблема, яка з'являється протягом гри, її потім дуже складно прибрати».