15 лютого 2021 12:59

Мирон МАРКЕВИЧ: "Готов ли я возглавить клуб из Польши? Да, но при условии, что это будет серьезный проект"

Мирон Маркевич, екс-тренер збірної України, "Металіста", "Дніпра", і ряду інших команд, зараз працює в українській асоціації футболу, але все ще хоче повернутися до роботи в якості тренера. В інтерв'ю польському виданню Sportowe Fakty Маркевич поділився думкою про повернення до роботи і польський чемпіонат.


- Чим ви зараз займаєтеся?

- Я працюю в Українській футбольній асоціації.

- Що стосується роботи в клубах, ви вже вийшли "на пенсію"?

- Ні, безумовно що ні! Більш того, я хочу повернутися до тренерської роботи!

- Ух ти! Ви знаєте польську мову, стежите за нашим футболом. Може ви будете працювати в Екстракласи? Тому що є варіант, що скоро польським клубам будуть потрібні нові тренери, так як не всі виправдали очікування... Вам був би цікавий такий варіант?

- Чи готовий я очолити клуб з Польщі? Так. За умови, що це буде серйозний проект, масштабний, що команда буде претендувати на єврокубки. Середняк? Мабуть ні. Але якщо це буде клуб, який буде ставити перед собою амбітні завдання, то так, я буду готовий обговорити цей варіант.

- Ви згадали, що у вас є контракт з Українською федерацією ...

- Думаю, це питання можна вирішити.

- Чи були у вас пропозиції з Польщі?

- Так, в минулому у мене були переговори з трьома польськими клубами. З "Ягеллонією", "Легією" - це було після фіналу Ліги Європи у Варшаві, а також з клубом "Шльонськ" з Вроцлава. Що стосується останнього, то це було 1,5 роки тому.

- Можливо, ви погодитеся на пропозицію від 4-го польського клубу, якщо вона надійде? Зрештою, один з найпрекрасніших моментів у вашій кар'єрі був у Польщі. Я маю на увазі фінал Ліги Європи у Варшаві ...

- Так, це був важливий момент у моїй кар'єрі, хоча у мене також залишилися прекрасні спогади про роботу з харківським "Металістом". Я був там 9 років, у мене була дуже сильна команда. І ще я був близький до фіналу Ліги Європи, ми вилетіли в чвертьфіналі від "Спортинга". Багато хороших спогадів вже накопичилося, але, як я вже сказав, я хочу повернутися до роботи.

- Погода дозволяє в Україні грати в футбол? Весь Львів завалило снігом!

- О так! Місцями замети до 2 метрів. Давно вже такого не було. Але ми не здаємося. Навіть сьогодні я грав в футбол. Я весь час граю в команді ветеранів. Зима, не зима, але рухатися треба. Потрібно стежити за здоров'ям!