22 листопада 2019 00:10
1

"Комфортная уверенность". КДК УАФ выписал "Динамо" наказание, не дожидаясь результатов официального расследования

Прихильники українського футболу з нетерпінням чекали на засідання Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу, яке було призначене на четвер, 21 листопада. Саме на ньому мали розібрати скандальний матч "Шахтар" - "Динамо" та винести вердикти.


Що ж, винесли. Але чи розглядали представники КДК усе детально – ще те питання.


Нагадаємо, що "Динамо" зобов’язали провести один домашній матч без глядачів. Ще один поєдинок без уболівальників має умовний характер з випробувальним терміном до кінця нинішнього сезону. Крім того, київський клуб зобов'язаний виплатити штраф у розмірі 500 тисяч гривень. Щодо Тайсона, який показав усій країні свій середній палець, то бразилець відсторонений на одну гру та ще на дві умовно.



Що це було?


Це, напевне, найперше питання, яке виникло у багатьох. Отож, поліція Харкова у даний час проводить розслідування, але КДК не чекає на офіційні заяви, а вирішує по-своєму. Мабуть, таке можливо тільки у нас, бо в Італії, наприклад, ситуація зовсім інша. Про це буде трохи нижче.


До того ж, підлив оливи у вогонь своєю заявою секретар КДК УАФ Ігор Грищенко.


"Для нас основними доказами були офіційні рапорти з матчу. Ми ознайомилися з відео, які поширювалися в мережі, побачили реакцію футболістів "Динамо" та звернули увагу на дії арбітра. Це все в комплексі дало нам комфортну впевненість у нашому рішенні", - запевнив він у коментарі вітчизняним ЗМІ.


Вам не здається, що така заява виглядає сміховинною? Взагалі незрозуміло до чого тут реакція гравців "Динамо", не кажучи вже про відео з інтернету. Зауважимо також, що не сам головний арбітр почув якісь вигуки та зупинив матч. Про це йому "підказували" Тайсон і Дентінью.


"Реакція футболістів "Динамо"... То чому ж ви, панове чиновники з УАФ, не реагуєте на апеляції гравців "біло-синіх", коли не зараховуються чисті голи, бо бокові арбітри не встигають за епізодами? У таких епізодах також є реакція футболістів. Виходить, що є такі реакції, на які треба звертати особливу увагу, а є й інші – які можна зневажати.


"Динамо" збирається боротися до кінця


Як би там не було, а висновок КДК УАФ є. І він не стосується найближчого домашнього матчу "Динамо" з "Маріуполем". Дане "покарання" активується пізніше – можливо, на зустріч із "Зорею". Наразі ж ФК "Динамо" готує апеляцію. І чим швидше її буде подано, тим краще.


Ігор Суркіс, до речі, на запитання кореспондента "Динамоманії" ще до винесення вердикту чітко дав зрозуміти, що "Динамо" буде боротися до кінця.


"Звичайно, ми будемо захищатися. Але нам потрібна доказова база. А не просто так. Бо покарати можна за що завгодно. Завжди знайдуться провокатори, які будуть вигукувати ті чи інші гасла. Так що, через це не треба пускати людей на стадіон?" - заявив Ігор Михайлович ще після товариського матчу з ФК "Оболонь-Бровар".



У Європі все не так


А тепер про Італію, що було згадано вище. Там також сьогодні відбулося засідання представників місцевої Федерації. І вони прийняли рішення поки відкласти покарання "Верони" закриттям фанатського сектора.


Нагадаємо, під час матчу "Верона" - "Брешія" із сектора господарів нібито лунали расистські вигуки на адресу форварда Маріо Балотеллі. "Верона" звернулася до апеляційного суду, і той прийняв рішення призупинити покарання для подальшого розслідування обставин.


Виявляється, в Італії таке можливо. Цікаво, чи можна розраховувати на подібне в Україні? І, наголосимо, "Верону" не карали матчем без глядачів, а просто закрили фанатський сектор. Це при тому, що "жовто-сині" грали вдома. З "Динамо" ситуація абсолютно інша – історія сталася на виїзді.


Напевне, в Італії переживають за своїх глядачів, і суворі покарання у вигляді дискваліфікації стадіонів приймають тільки після доведення всіх фактів, що расизм, нацизм чи будь-що інше мало місце. У нас же в УАФ, очевидно, плювати хотіли на вболівальників. Вони краще подивляться на сльози Тайсона та Дентінью і вислухають претензії FIFPro, щоб у підсумку бути білими і пухнастими в очах певних зацікавлених особистостей.


Ярослав Твардовський

КДК-ахмето-павелкинские ублюдки, чему удивляться?