22 жовтня 2019 13:26
1

Виктор ХЛУС: "Копенгаген" в матче с "Динамо" будет делать ставку на командные действия"

Екс-гравець «Динамо» Віктор Хлус, який немало пограв у Європі, поділився очікуваннями від гри із данським «Копенгагеном» у Лізі Європи.


- Я свого часу грав у Швеції, яка знаходиться недалеко від Данії. Можна сказати, що данський, шведський, норвезький та фінський футбол – це футбол північний. Очікування від гри лише позитивні. «Копенгаген» – добротна команда, і «Динамо» зі зміною мікроклімату в команді зараз на підйомі. Думаю, що кияни здобудуть перемогу.


- Що можете сказати про «Копенгаген» та про скандинавський футбол загалом?

- За рівнем майстерності наші команди перевершують скандинавські. Але у них є одне – командний дух, який вони споконвіку підтримують. «Копенгаген» із «Динамо» буде робити ставку на командні дії. До скандинавських клубів приїжджають футболісти з країн третього світу – Албанії, Африки. А найкращі футболісти Данії, Швеції, Норвегії та Фінляндії грають у топ-клубах. Тож «Копенгаген» спокійно можна перемагати.


- Які козирі у«Динамо»?

- Їх багато. У нас гравці класом вищі. До того ж ми граємо вдома. Сподіваюся, погодні умови дозволять, щоб люди прийшли на стадіон. Таку гру потрібно подивитися.


- Цікава конкуренція розгортається на вістрі атаки. Ви, як нападник, кому віддали б перевагу з форвардів «Динамо», з огляду на стиль гри «Копенгагена»?

- У моєму розумінні, нападник – та людина, яка має тягти команду за вуха, перехопить м'яча за центром поля, обіграє двох-трьох суперників та забиває гол. Ось це цінність нападника! А наші форварди – залежні від інших гравців. Мені здається, що в «Динамо» немає яскраво вираженого нападника. Вони всі практично одного класу.

Как ни странно, но "Динамо" тоже :) Сегодня можно говорить, что у "Динамо" уже видна командная игра, а не попытка отдельных исполнителей решить что-то на поле. Есть не сыгранность, не всегда игроки понимают, куда пойдёт передача... ещё много вопросов, но и не мало уже поменялось.
Ярких нападающих сегодня у нас действительно нет. Может быть Соль вспомнит, как нужно играть в футбол, но он никак не может выйти на свой былой уровень. будем надеяться на таран в лице Беседина, который последнее время стал показывать весьма хороший уровень.