13 серпня 2016 16:36
2

Шевченко не вызовет Будковского на следующий сбор

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко взяв участь у заходах з нагоди 93-річчя стадіону НСК Олімпійського. Шевченко передав до музею стадіону нового експонату — футболку збірну України дизайну 2012-го року з 7 номером, цифрою 93 та розписом.


Також тренер провів неформальну зустріч, на яку були запрошені журналісти провідних видань, голова комітету ФФУ Мирон Маркевич, новий спортивний директор збірної Євген Красников, президент ФФУ Андрій Павелко. На зустрічі Андрій Шевченко представив нового фахівця з комунікації з пресою Миколу Василькова, який працюватиме безпосередньо зі штабом національної команди. При цьому Олександр Гливінський як і раніше займатиме посаду прес-аташе збірної України.


Під час спілкування були порушені теми, які останнім часом жваво обговорювалися футбольною громадскістю. Зокрема, на запит журналістів, розповіли про механізм призначення головного тренера. Ця процедура мала три етапи. Був призначений відповідальний за пошук кандидатів Семен Альтман, був сформований широкий перелік кандидатів, і зрештою виконком ФФУ голосуванням визначив переможця.


Андрій Шевченко закликав представників преси до відкритості у стосунках зі збірною, від відзначив, що призначення його тренером відбулося у складний для українського футболу час. Зменшення команд в чемпіонаті, скорочення фінансування у багатьох клубах, криза у збірній. Завдання нового штабу — комплексне реформування роботи, а часу надзвичайно мало. Попереду офіційні матчі, і простору для експериментів майже немає. Ніколи ще збірна України не розпочинала відбірного циклу з таким комплексом проблем: матчем за порожніх трибун, необхідністю проводити дві гри проти Косово на нейтральному полі, складностями з можливим викликом легіонерів із російського чемпіонату і важким психологічним станом футболістів після провального виступу на чемпіонаті Европи.


Разом з тим Шевченко зазначив, що єдиного гравця, який зараз виступає у російський першості, Пилипа Будківського, цього разу на збори команди не викликатимуть. Щодо натуралізації іноземців, то позиція штабу команди проста: будуть викликатися найкращі гравці на даний момент з українським паспортом. Проте гарантій у команді нікому не дають, і все залежатиме від майстерності футболістів.


Досі тривають процедури оформлення всіх членів тренерського штабу збірної, за час, що лишився до старту відбірного циклу чемпіонату світу відбудуться принаймні дві великі прес-конференції, де будуть представлені всі нові обличчя у тренерському та адміністративному корпусі збірної.

так зачем нам представление смотреть,читать,вы другие вопросы ответьсь,вот один из них,нахера там Васильков?!я ничего не имею против лично Коли,но вводить новую должность лишь потому,что учились в одной школе это уже вообще на людей похер,такого себе,еще одного турыста,и говорят,что нету "кумовства", черти
еще вопросы есть?