25 січня 2016 00:37

Определились полуфиналисты Мемориала Макарова

Сьогодні відбулися чвертьфінальні матчі на Меморіалі Макарова. Два з них завершилися серією пенальті.


На важкому майданчику КДЮСШ-15 господарі вчинили відчайдушний опір команді вільних агентів, діями котрих керував В’ячеслав Богодєлов. Кияни, серед яких виокремлювався технічний та моторний хавбек Дорош, навіть повели в рахунку, а на перерву футболісти пішли за матеріальної рівноваги. Попри різкий та непоступливий характер протистояння, змінити результат у ігровий час не поталанило нікому. Драматичним виявився перебіг подій і в серії післяматчевих одинадцятиметрових. За рахунку 3:3 схибили Лук’янець в номінальних гостей і киянин Орловський. А потім школяр Семенко поцілив м’ячем у поперечину, і підопічні Олексія Дерипапи та Володимира Ральченка вибули з подальшої боротьби на Меморіалі Макарова, справивши, проте, якнайкраще враження на фахівців ігровим вишколом і завзяттям.

Довелося бити пенальті й під дахом динамівського манежу в Кончі-Заспі. Там ігрові гойдалки були запрограмовані тренерськими рішеннями. Олександр Рябоконь задіяв у першому таймі переважно других номерів, і «Колос» Руслана Костишина цілком логічно заволодів ініціативою. Правда, нелогічним виявився гол. «Десна» виконала штрафний і Вовченко з допомогою захисника відкрив рахунок. Нижчі за рангом відновили рівновагу незадовго до перерви, коли чернігівці забули про Коропецького, і той метрів з десяти розстріляв ціль. А в другому таймі «Десна» долучила до гри титулярів і планово перехопила ініціативу, позаяк Руслан Костишин з партнерами на цей кадровий маневр опонентів адекватно відреагувати не встиг. Але в підсумку суперники знову обмінялись голами, причому першолігові профі своїм шансом скористалися під завісу матчу. Та й футбольна лотерея виявилася щасливою для «Десни». Не склалося з одинадцятиметровим у Барановича. Колишній гравець «Чайки» поцілив м’ячем у поперечину і таким робом відмінив можливу зустріч «Колоса» з його головним опонентом за часів аматорства, яка могла відбутися в півфіналі.


ОЛІМПІК (Донецьк) — ФК ОБУХІВ — 5:1 (Матяж, 30, пн, Гошкодеря, 38, Степанюк, 39, Нємчанінов, 43, Волков, 80 — Гулордава, 24).

ЛЕГІЯ (Київ) — ЧАЙКА (Петропавлівська Борщагівка) — 0:1 (Каркошкін, 61).

ДЕСНА (Чернігів) — КОЛОС (Ковалівка) — 2:2 (Вовченко, 15, Грищенко, 87 — Коропецький, 40, Лугачов, 76), серія пенальті — 5:4.

КДЮСШ-15 (Київ) — ВІЛЬНІ АГЕНТИ — 2:2 (Петрусенко, 18, пн, Дорош, 33 — Турчанов, 24, пн, Шастал, 28), серія пенальті — 3:4.

Півфінал. 26 січня, вівторок

ОЛІМПІК — ВІЛЬНІ АГЕНТИ. Конча-Заспа, 12:00.

ЧАЙКА — ДЕСНА. Конча-Заспа, 14:00.