3 грудня 2012 23:14
5

Пьерлуиджи КОЛЛИНА: "В Премьер-лиге могут появиться судьи за воротами"

У понеділок, 3-го грудня, у Будинку футболу відбулася зустріч куратора системи арбітражу П’єрлуїджі Колліни з представниками ЗМІ у рамках засідання «Футбольного прес-клубу». У засіданні також взяли участь його асистент Лучано Лучі та голова комітету арбітрів Федерації футболу України Василь Мельничук.

П’єрлуїджі Колліна відповів на питання журналістів щодо спірних моментів у нещодавніх матчах.

За словами куратора системи арбітражу, у поєдинку 15-го туру «Металіст» - «Карпати», арбітр Віктор Швецов справедливо вилучив з поля півзахисника львівської команди Семіра Штіліча за образливі слова на свою адресу.

Щодо поєдинку 16-го туру «Арсенал» - «Шахтар», в якому арбітр Олександр Дердо показав червону картку захиснику «гірників» Ярославу Ракицькому, Колліна визнав рішення рефері правильним. Дердо мав підстави вилучати Ракицького за зрив атаки з очевидною можливістю для голу.

Колліна також пояснив епізод з вилученням через дві жовті картки захисника «Дніпра» Артема Федецького у матчі 15-го туру з «Іллічівцем». На думку італійського фахівця, рефері матчу Юрій Мосейчук прийняв хибне рішення, показавши футболісту «Дніпра» друге попередження. У боротьбі із півзахисником маріупольської команди Федецький порушив правила, але арбітр повинен був обмежитись призначенням штрафного удару у бік воріт дніпропетровців.

Відповідаючи на питання про відмінене арбітром Костянтином Трухановим рішення щодо вилучення півзахисника «Іллічівця» Віталія Федотова у матчі 18-го туру з «Таврією», Колліна визнав помилку головного судді поєдинку. М’яч потрапив футболісту у груди, а не у руку, і, за словами Колліни, добре, що асистент рефері це помітив і просигналізував арбітру.

Крім того, Колліна зазначив, що президенти клубів Прем’єр-ліги виразили зацікавленість щодо введення у матчах чемпіонату України асистентів арбітра, що знаходяться за воротами. "Це питання обговорювалося на зустрічі з президентами клубів, які зацікавлені у цьому нововведенні. У розвинутих чемпіонатах така практика присутня, тому і в Україні можуть з'явитися арбітри за воротами", - сказав Колліна на прес-клубі. Він пообіцяв, що під час зимової перерви в українському футболі це питання буде розглянуте комітетом арбітрів ФФУ. 

До лампочки, и этих купят Донецкие.
А когда же он скажет про удаление фернандиньё и особенно про его жесты в адрес судьи - это ли не оскорбление последнего?
Ещё и в ворота по судье, чтобы из кротячьих выбивал, а у нас отталкивал вратаря...
Давайте-давайте! Больше судей хороших и разных! Я вообще предлагаю - пусть на половине поля гостей судят арбитры от хозяев, а на половине хозяев судят арбитры от гостей. Будет весело!
А ТОЛКУ!!!!