30 квітня 2012 12:36
14

"Металлист" сдает тест на мотивацию

Харківський "Металіст", який гарантував собі шостий комплект бронзових медалей Прем'єр-ліги України ще три тижні тому, в предостанньому турі може завадити "Шахтарю" захистити титул чемпіона країни. Адже у середу він прийматиме гірників, котрі наразі мають однакову кількість очок із київським "Динамо".

Підопічні Мирона Маркевича і в нинішньому сезоні не зуміли втрутитися в боротьбу за золоті нагороди, безнадійно відставши від дуету лідерів. Незважаючи на це, харків'яни все ж мають нагоду безпосередньо вплинути на розподіл перших двох місць. Та чи вистачить мотивації команді, для якої сезон уже по суті завершений? Мабуть, саме це питання перш за все хвилює спеціалістів і вболівальників напередодні гри.

Українські шанувальники футболу вже давно звикли до дуелей "Динамо" та "Шахтаря", матчі яких супроводжуються неймовірною напругою, інтригою, бурхливими пристрастями. Перемогти  принципового опонента є справою честі, незалежно від турнірної ситуації. Немає сумнівів, що фани "Металіста" чекають від своєї команди саме такого ставлення до поєдинків із вітчизняними грандами. Навіть локальна перемога в даному випадку матиме велике значення.

Судячи з усього, проблеми з налаштуванням на матчі у харків'ян дійсно існують. "Безумовно, головною причиною не настільки переконливих результатів нашої команди в чемпіонаті стала мотивація, – підтверджує це припущення півзахисник жовто-синіх Едмар. – Іноді навіть Мирон Богданович каже, мовляв, ми і ні туди, і ні сюди..."

З іншого боку, саме "металісти" завдали "Шахтарю" єдиної поразки в нинішній першості, здолавши підопічних Мірчі Луческу на "Донбас Арені" з рахунком 2:1. Тоді голи в складі гостей забивали аргентинці Крістіан Вільягра і Марко Торсільєрі, які цього разу не зможуть допомогти своїй команді через дискваліфікації, так само як і нападник Хонатан Крістальдо.

Місцева преса також стверджує, що в середу на поле стадіону "Металіст" не вийдуть іще два легіонери "Металіста" – Тайсон і Клейтон Шав'єр. Перший за неофіційними даними зазнав пошкодження задньої поверхні стегна, а другий – отримав право достроково піти у відпустку.

"Так, це основні наші виконавці, але впевнений, головний тренер знайде вихід із ситуації, що склалася. Як відомо, незамінних не існує", – зберігає спокій Едмар.

Безумовно, фактором, який повинен стати додатковим стимулом для футболістів Маркевича, є свій стадіон і рідні вболівальники. Адже останні давно славляться палкою підтримкою улюбленої команди. Немає сумнівів, що бронзовий призер захоче віддячити своїм фанам – подарувати їм позитивні емоції у вигляді якісної гри та відповідного результату.

Відсутність турнірної мотивації може стати чудовою перевіркою амбіцій колективу. Едмар запевняє, що його команда не підведе. "Зустрічі з "Шахтарем", "Динамо" або "Дніпром" завжди важливі для нас, в них ми намагаємося показати все найкраще, на що здатні, – наголошує він. – Упевнений, не стане винятком і наступний матч із гірниками. Головне – це зберігати граничну концентрацію протягом усіх 90 хвилин, ну і, звичайно, грати у свій футбол".

сайт искусственно пытается подогреть интерес к матчу:) Прием для дебилов не интересующихся украинским футболом .....В ответ на заявление Ярославского,могу спокойно сказать"Ахметов не пожалеет ,что привел того в футбол!!!"
Во всех клубах перед матчем с шахтой ктото дисквалифицирован, либо в лазарете, или уехал домой. Тенденция однако!
Или провести сразу три золотых матча 1 - за чемпионство, 2-За зону лиги европы, 3- за вылет из ПЛ - в одну неделю вложиться можно - вот и весь чемпионат
По-перше, матч у середу, а не у вівторок. По-друге, спіймав себе на думці, що якби Динамо почали звинувачувати (неважливо, за день до гри, чи за місяць-два), що обов'язково здасть комусь гру, я б перестав уболівати за Динамо. Це була б ганьба, яку не змити нічим і ніколи. Чи можете ви пригадати, коли б у чемпіонатах України передбачалося, що Динамо обовязково комусь програє? Чому ж такі розмови точаться навколо Металіста і, що цікаво, нікого у керівництві клубу це не обурює. Вже давно втерлися від плювків? По-третє, аналізуючи прогнози та інтерв'ю Луческу, Саленко та інших фахівців, які звучали ще у березні, і в яких говорилося, що у весняних 10 турах для Шахтаря важким буде лише один матч - з Динамо, все більше розумію, що боси Шахтаря дійсно розписали всі матчі весняної частини чемпіонату за участю Шахтаря. А де ж тоді СПОРТИВНИЙ принцип? Списано за непотрібністю? То нгавіщо тоді проводити чемпіонат взагалі? Зібралися власники клубів перед початком сезону і все розписали: Шахтарю від Зорі, Орендовця, Чорноморця донецького Металурга, Металіста, Ворскли - 36 (тобто 100% можливих) очок, а тепер решта клубів доганяйте нас з такою форою.
Сховати
Цікаво що Металіст виграв в Донецьку :) це для початку ... хоча тут я так розумію все забулось ... а що Маріуполь - Динамо - ? Всі говорили про здачу чи випадково сталось - ?
Сховати
Про виграш Металіста у Донецьку я добре пам'ятаю. На той момент ситуація була іншою. Металіст боровся за лідерство і сподівався, що нарешті зможе вибороти місце вище третього і, таким чином, отримати шанс на Лігу чемпіонів з її набагато більшим грошовим фондом, ніж в ЛЄ. Щодо сумнозвісного матчу в Маріуполі, то я його тоді не бачив, тому судити не можу (а договірняки я бачу з перших хвилин, досвід великий). Про те, що Динамо його програє, можливо розмови й велися, але не категорично, швидше у формі припущень. Але я бачив у запису третій, переможний гол Орендовця і можу сказати, що в цьому епізоді легше було не забити, ніж забити. Мяч залетів поряд зі штангою. У договірняках так, у боротьбі і штовханині за верховий м'яч, не забивають.
Сховати
Цікаво хто би міг вести такі розмови ? Весь простір закривають експерти з Донецька або ті які продались Донецьку, і бувші динамівці, як перші так і другі не могли говорити про цей "договірняк". Зараз ви привели Саленко - ну так він після гри Маріуполі давав ледве не руку на відсіч - що це був договірняк з Маріуполем. Виходить тоді він для вас НЕ був авторитетною думкою, а зараз він відкриває очі ... Стосовно як забиваються голи в договірняках - тут без коментарів :) Ну і на останок не дивіться гру в Харкові тоді не зможете про неї судити :) чим не вихід - ? Дуже гарна відмовка :)
Сховати
Бо як цікаво виходить, шахтар забиває Полтаві з поза грою перший гол - це Ворскла здавала гру, а Динамо забиває гол з поза грою перший - то це Ворскла впиралась в Києві :) так само з Чорноморцем ніба там здавав а в Києві впирався. І всі почали в футболі розбиратись :) тепер Таврія ніби здавала гру ... так здавала що залишила всі сили і ледве в нічию (в найважлівішому матчі сезону!) здобула з Мет. Д., а в Києві буде впиратись і так далі... тепер вже Металіст здає :) А нічого так що шахтар з Металістом може набрати тільки 3 очка в сезоні, коли Динамо з Металістом вже набрало 4 очки ... може Металіст здавав гру Динамо - ? Наведіть приклад "договірного" матчу в Україні - ? На вашу думку, що можна було орієнтуватись що є договірняком в вашому розумінні - ?
Сховати
Щодо минулорічної гри в Маріуполі, яку я не бачив - то це не відмовка. Під час гри я взагалі був у дорозі,їхав по Одеській трасі. Коли дізнався про результат - був шокований. Щодо Саленка: оскільки я його знаю особисто і ми інколи спілкуємося, то коротко скажу так: його експертні оцінки залежать від кількості напередодні випитого, або з якої ноги він встав, тобто, є дуже суб'єктивними. Інколи він буває правим, інколи - навпаки. Як і Сабо, є в нього образа на Динамо, через те, що опинився поза цією системою. Прикладом договірного матчу є Ворскла - Шахтар. Ворскла по суті лише імітувала боротьбу, не було жодного підкату (!), жодної картки (!), гравці намагалися бити якомога вище воріт, Павлов нудьгував, Луческу глумливо посміхався і т.д., і т.п. Пане Соломіре, не намагайтеся бути справедливішим за папу Римського і всім опонувати. Така риса характеру до добра не доводить.
Сховати
Ого :) виявляэться вам і опонувати не можна ... Тоді не пишіть відверту маячню - коли Саленко не експерт для вас - то не приводьте його слова як приклад! Чи ви йому самостійно наливали на передодні ? І проконтролювали його стан алкогольного спяніння перед цим інтерв'ю - ? Зрештою, ваші "перли" про здачу ЛЕ, ЛЧ, та здачу кубку України - як стратегія на сезон, дають відповіді на всі запитання :)
Сховати
Пане Соломіре, відповім вам відомим висловом: не шукайте чорну кішку у темній кімнаті, особливо якщо її там немає. Ваша занадто агресивна позиція у спілкуванні дуже нагадує позицію однієї дами, яка ще у березні тероризувала багатьох форумчан подібними причіпками і шуканням чорних кішок. Її перша ж спроба зчепитися саме зі мною закінчилася моментальним і довічним баном. Не беріть прикладу з цієї дами, вам це не личить. Будьте толерантним і шляхетним, будь-ласка. Шануйте чужу думку, навіть якщо ви з нею не згодні, і тоді будуть шанувати вас і вашу думку.
Сховати
Прикладом договірного матчу є Ворскла - Шахтар. Ворскла по суті лише імітувала боротьбу, не було жодного підкату (!), жодної картки (!) ------------------------------- Це ваші слова!!! ------------------------------- Тому не треба нікому про шану думки розповідати ! От вам доказ - в матчі Ворскла - шахтар було показано 4 ! жовті картки, Чигринський, Коста, Дентіньо, Оберемко ... кількість підкатів рахувати не буду, і так зрозоміло що ви не дивились цю гру. На все добре, більше з вами розмову вести не буду.
Сховати
Свої помилки я завжди визнаю. У даному випадку мене пам'ять підвела. Матч без карток і підкатів - це Зоря - Шахтар (1:5). Це що, не договірняк чистої води?
к чему эти писульки? Не тест хори сдают, а игру сдают. При чем это понятно всем, кто смотрит украинский футбол.