11 березня 2012 21:17

Альтман: "Возможно, "Карпаты" решили, что дело сделано"

Головний тренер «Таврії» Семен Альтман прокоментував гру його команди з «Карпататми».

– Важка гра для обох команд, у плані витрати фізичних та психологічних сил. Думаю, глядачам було цікаво. «Карпати» грали краще в першому таймі. Ми запропонували їм не властиву для нас гру. На те були свої причини. Ми вибилися з графіку – скасування матчу з донецьким «Металургом» серйозно вплинула на психологічний стан гравців. Але нам вдалося перебороти усе і грати у свій футбол. Може, «Карпати» повірили, що справа вже зроблена і здали в активності. Перемога приємна, бо здобута в такій важкій боротьбі. Усе було проти нас, але ми переломили хід гри і в нагороду отримали перемогу.

– Тобто у перерві ви не так вносили щось у плані тактики, як вдавалися до психологічних методів?
– Так, це основне. Другий гол ми пропустили після збігу обставин. Людина послизнулася і все – гол. А план на гру, що його ми обрали, себе виправдав.

– А ті голи, що ви забили – це не збіг обставин?
– Я говорив про другий гол «Карпат». Хоча у футболі все – збіг обставин. Пенальті, штрафний, після якого Тлумак перевів м’яча на кутовий, і після якого ми забили. Я аналізую гру з тактичної сторони, а ви з позиції журналіста.

– Що ви думали, коли рахунок був 2:0?
– А що можна думати? Треба грати, не здаватися. Навіть в таких випадках. Важливо було не загубити свого обличчя, хоч ми могли і програти. Хотів передати цю думку гравцям.

– Подвійна заміна у другому таймі – це невдоволення гравцями, які були на полі?
– Хотів підсилити гру. Ці заміни планові. Я їх ще до гри планував. Ці гравці гарно виходять на заміну. Та й треба було щось змінювати, підсилювати гру.

– В першому таймі ваша команда грала пасивно. В другому активно. Чому так?
– Будемо розбиратися. Думаю, що це причини психологічного характеру. Нам важко було завести двигун, дався взнаки довгий практичний простій на такому рівні.

– Чи тисне на вас ситуація з ймовірною технічною поразкою?
– Важко відповісти. Я просив хлопців не думати про те, що вже сталося. Треба думати про те, що на нас чекає.

– Фещук вийшов на заміну. У вас не було думки випустити його зі старту, зважаючи на те, що він вихованець «Карпат»?
– А коли він пішов з «Карпат»? Скільки років тому? Давно... Він вийшов тоді, коли треба було для команди.