21 грудня 2011 15:00

Виталий ФЕДОРИВ: "Покинув "Амкар", надеюсь получить вызов в сборную"

24-річний вихованець київського «Динамо» в ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» зізнався, що трирічний період його кар’єри в пермському «Амкарі» добігає свого кінця, а про ім’я нового клубу українця ми дізнаємося вже невдовзі.

— Віталію, днями з’явилася інформація, що пермський «Амкар» викреслив ваше прізвище з заявки клубу на сезон. Що слугувало причиною цьому?

— Річ у тім, що за місяць мій контракт із клубом закінчується, а підписувати нову угоду з «Амкаром» я відмовився. Ось керівництво клубу й вирішило не тягнути. Як наслідок — уже зараз моє прізвище відсутнє в заявці команди. Але наголошу: мій контракт чинний ще впродовж місяця, тож наразі я залишаюся гравцем саме команди з Пермі.

— Тобто, ви мали змогу залишитися в цьому місті, але відмовилися?

— Якби я захотів, то міг у будь-який момент укласти нову угоду з клубом. До речі, новий контракт керівництво пропонувало мені підписати ще торік, але я хочу спробувати свої сили в іншій команді.

— Збоку здавалося, що ваш відхід з команди спричинений не надто хорошими стосунками з Міодрагом Божовичем. Отже, насправді він тут ні до чого?

— Я пам’ятаю його ще з 2008 року, коли він уперше працював з нашою командою. Але тоді я лише приєднався до пермчан, прийшовши спочатку в оренду з київського «Динамо», а пізніше підписавши повноцінний контракт. Божович не так давно повернувся до «Амкара» й знову очолив команду, я ж у цей час заліковував травму, й останній мій поєдинок за клуб відбувся ще влітку. Відновившись, шансів заграти чи спрацюватися з наставником у мене, загалом, і не було, тому про Божовича говорити не доводиться.

— «Амкар» наразі посідає 12-у сходинку чемпіонату Росії й боротиметься, найімовірніше, за виживання. Як оціните шанси команди залишитися в прем’єр-лізі?

— Гадаю, шанси непогані, позаяк новий наставник будує нову команду й позитивні зрушення були помітні вже наприкінці цього ігрового року.

— Які ж плани на майбутнє у вас?

— В одному можу запевнити точно: в «Амкарі» я не залишуся. У мене є агент і наразі він займається пошуками нового ФК для мене (Цікаво, що торік, за повідомленнями російської преси, Віталій був за крок від переходу в московський «Спартак». — А.В.).

— Які варіанти є пріоритетними для вас: із Росії чи України?

— Наразі варіанти для продовження кар’єри в мене вже є. До того ж — доволі конкретні. Але допоки в мене є діючий контракт із нинішнім клубом, розголошувати всі таємниці не хотілося б. Про все дізнаєтеся після Нового року.

— Чи жевріє у вас надія зіграти за національну збірну України на домашньому Євро? Чи є для цього хоч якісь передумови?

— Минуло не так багато часу, відколи збірну знову очолив Олег Блохін. Та й майже півроку поза великим футболом залишався я… Але зізнаюсь: допоки жодного разу з ним чи представниками тренерського штабу збірної навіть не спілкувався. Мабуть, це все-таки логічно, втім, свій шанс у збірній сподіваюся таки отримати.

Анатолій ВОЛКОВ