21 серпня 2010 12:31
5

Виталий Данилов: "Динамо" поддержало просьбу "Днепра" об отмене дисквалификации для Селезнева и Ротаня"

Президент ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ висловив свою думку з приводу останніх подій, що мали місце в українському футболі на цьому тижні.

− Віталію Богдановичу, як Ви оцінюєте результати перших матчів українських команд у стикових раундах єврокубків?

− У мене переважно позитивні враження. Найбільше порадували «Карпати», які зуміли нав’язати «Галатасараю» свою гру та були дуже близькими до виїзної перемоги. «Металіст» здолав «Омонію» як і мало бути. Впевнений, що «Дніпро» та «Динамо» додадуть у своїй потужності. А для «Таврії» завдання потрапити до групового етапу виглядає аж надто складним.

− Неприємності для «Дніпра» розпочалися ще до матчу з «Лехом». За сукупністю порушень вболівальниками команди правил поведінки у матчі із «Металістом» «дніпряни» були оштрафовані на півмільйона гривень, а футболісти команди Ротань із Селезньовим, окрім грошового штрафу, отримали по два матчі дискваліфікації. На вашу думку, чим викликане таке досить суворе рішення Дисциплінарного комітету Прем’єр-ліги?

− Стосовно санкцій до футболістів, то ситуація наступна. Керівництво «Дніпра» письмово звернулося до Прем’єр-ліги з проханням призупинити дію цього рішення. Ми також отримали лист і від «Динамо» − наступного суперника «Дніпра» у Чемпіонаті, яке підтримало це клопотання. Варто відзначити, що інформація, надана керівництвом дніпропетровців щодо цієї ситуації, суттєво відрізняється від записів в рапортах арбітрів та делегата. Як відомо, офіційні особи на матчі підпорядковані і підконтрольні винятково Федерації футболу України. Враховуючи це, та зважаючи, що у відповідних нормативних документах на сьогодні відсутня процедура призупинення виконання рішень, Дирекція Прем’єр-ліги звернулася до ФФУ за офіційними роз’ясненнями стосовно подальших дій.

− А стосовно поведінки вболівальників у тому матчі?

− На жаль, під час того матчу дії вболівальників, а особливо команди господарів, перейшли всі межі дозволеного…

− Чому тоді матч «Дніпро» - «Металіст» не був достроково завершений, як, наприклад, сталося у 2004 році у Римі у зустрічі «Роми» з «Динамо»?

− Це виняткова прерогатива арбітра та делегата припиняти матч у подібних випадках. Впевнений, якби вони зустріч припинили, то санкції були б значно суворішими.

− Ще однією не менш обговорюваною темою на тижні є рішення КДК ФФУ про договірний характер матчу «Металіст» - «Карпати» дворічної давнини…

− Існують дві діаметрально протилежні позиції − КДК ФФУ та залучених до процесу клубів. Я розмовляв з президентами «Карпат» і «Металіста», обидва клуби подаватимуть апеляції на рішення КДК. Тож цю справу розглядатиме Апеляційний комітет ФФУ, і можна прогнозувати, що остаточну «крапку» поставить лише Спортивний арбітражний суд у Лозанні.

− Чи внесе Прем’єр-ліга зміни до турнірної таблиці, позбавивши «Металіст» з «Карпатами» дев’яти очок, поки справа розглядатиметься вищими інстанціями? 

− Якщо подаються апеляції до вищих органів футбольного правосуддя, то рішення першої інстанції не набуває сили. Мені здається, що кінцеві санкції будуть лише після Лозанни.

− У числі покараних КДК і генеральний директор Прем’єр-ліги Олександр Єфремов. А як стосовно нього? Він залишиться працювати?

− Те, що я казав про набуття санкціями законної дії, розповсюджується не лише на юридичні особи, тобто клуби, а й на фізичні − футболістів і функціонерів, які фігурують у справі. Як мені заявив Єфремов, він вже подав заяву на апеляцію.

− Ви знаєте, на чому вона базуватиметься?

− Оскільки мотивувальна частина у рішенні КДК відсутня, незрозуміло, що Єфремов скоїв та за що нестиме покарання у вигляді піврічного відсторонення від футбольної діяльності. Він, як і Дедишин, став мимовільним свідком вечері, на якій Суркіс розповів Димінському про договірний характер матчу «Металіст» - «Карпати». Якщо на зустрічі дійсно про це йшла мова, то виникають щонайменше два логічних запитання. Перше. Чому президент федерації, володіючи такою інформацією, своєчасно не вчинив відповідних дій? І друге: чому КДК не реагує на це відповідним чином?
 

100% на кротов дисквалифицируют. Согласен с Seaman.
Данилке похоже звякнули: "ты что падла делаешь? кому помогаешь?". Он сделал "к ноге". Теперь к матчу с Шахтером как раз разберутся и дисквалификация Ротаня и Селезнева вступит в силу.
Динамо и Днепр всегда были друзьями на всех уровнях и поддержать в такую минуту должно всегда!!!
Сховати
Да, особенно мы были друзьями в прошлом году, когда Пашаев чуть не оторвал ногу Нинковичу, а потом у всяких недоигроков типа Калиниченко хватало наглости нести чушь про всемирный заговор. С такими друзьями и врагов не надо :) Суркисам сейчас, просто-напросто, без Коломойского никуда и никак. Если ещё и он обидится, то им кранты. Приходится вилять хвостом.
Ну и зачем. Динамо фарм клуб Днепра или Суркис рядом стоял когда Селезнёв и Ротань матюкали арбитра