18 січня 2010 19:32
2

Данилов пишет открытое письмо главе комиссии ФФУ по вопросам этики и честной игры

Голові Комісії з питань етики та чесної гри ФФУ
Кочетову І.М.


Шановний Ігоре Миколайовичу!

У відповідь на Ваш лист від 12.01.2009 р. № 7 повідомляю наступне.

Дійсно, мені (та і не тільки мені) відомі факти зловживання і хабарництва у сфері футбольного арбітражу. Разом із тим хочу зазначити, що ще 12.12.2006 року на засіданні Центральної Ради ПФЛ Президент ФФУ Григорій Суркіс публічно заявив, що до нього приходили арбітри, які зізнавалися у тому, що беруть хабарі. Прикро, що Ви оминаєте цю заяву, не помічаєте і не хочете на неї реагувати. Строк позовної давності, як Вам має бути відомо, не діє. Тим більше, що нікого із суддів, які працювали у 2006 році, не відсторонили. Виходить, всі арбітри-хабарники працюють донині. Тому направляю Вам диск із відеозаписом виступу Г.М. Суркіса на ЦР ПФЛ 12.12.2006 р. (файл доступний для завантаження тут - 5 Mb).

Взагалі Григорій Михайлович неодноразово дозволяв собі подібні висловлювання, як у публічний спосіб, так і в приватних бесідах. Я не прошу Вас бути «адвокатом» Г.М. Суркіса, у Вас це виходить незграбно, − я прошу принципово і всебічно підійти до розгляду цього надважливого питання. Тому що раніше це закінчувалося відвертою профанацією і фарсом, як у випадку із президентом ФК «Десна» О.Ю. Савченком, на якого Ви часто посилаєтесь у своїх коментарях.

Тому прошу прискіпливо поставитися не лише до моїх висловлювань, а й до інших заяв. Давайте разом візьмемося за вирішення цього надзвичайно актуального питання!

У мене немає прагнення будь-що покарати арбітрів, які вчиняли корупційні дії у минулому. Моя пропозиція щодо створення інституту незалежного футбольного суддівства (Колегії арбітрів професіонального футболу України) має на меті очищення вітчизняного футболу від таких явищ та зведе нанівець доцільність підкупу арбітрів. 

Ви − офіцер Служби безпеки України і Ваш обов’язок не піар-активність, а дієвість і результат! З Вашого боку, як керівника Комісії з етики і чесної гри ФФУ, хотілося б бачити більш дієву реакцію.

Повторюю, якщо буде необхідно, я готовий дати свідчення Комісії, але винятково разом із Г.М. Суркісом та іншими особами, які висловлювалися чи бажають висловитися з цього приводу. У зв’язку з тим, що ФФУ є єдиною організацією, яка відповідає за арбітраж в українському футболі, буде правильним, якщо під орудою саме Г.М. Суркіса пройде це зібрання, де кожен його учасник зможе сприяти відповідному розслідуванню та передати Комісії з етики та чесної гри всю відому інформацію щодо нечесного арбітражу.

Також я торкнувся проблеми хабарництва у суддівстві дитячого футболу. Тому вважаю за доцільне розпочати розслідування всієї ієрархії корупції у вітчизняному футболі. І кому як не Вам − голові київської федерації футболу − варто було б ретельно зайнятися цією проблемою, що є базою для корупції в українському суддівстві. 

З повагою, президент ПРЕМ'ЄР-ЛІГИ В.Б. Данілов 
 

Надо разгонять эту премьер-лигу и ее президента.
Блин,вот иногда начинаешь жалеть,что раньше при Совке было бесплатное обучение.Все такие грамотные стали пишут,и пишут...