23 вересня 2023 15:01
1

ЛНЗ - "Динамо" 2:4. Звіт про матч. Непроста перемога над новачком УПЛ

Після впевненої перемоги над «Ворсклою» на «Динамо» очікувала зустріч з новачком УПЛ – черкаським ЛНЗ. В порівнянні з минулим матчем, місце в стартовому складі втратив Назар Волошин, який відкрив рахунок у грі з полтавським клубом. На воротах грав Георгій Бущан. На флангах захисту вийшли Олександр Караваєв та Владислав Дубінчак, а в центрі – Крістіан Біловар та Денис Попов. Місце в опорній зоні зайняли Володимир Бражко та Олександр Андрієвський. На флангах атаки розташувались Андрій Ярмоленко та Самба Діалло, а під нападником – капітан команди Віталій Буяльський. На вістрі атаки зіграв Владислав Ванат. В старті ЛНЗ можна відзначити появу п’ятьох екс-динамівців: Селіна, Калюжного, Олійника, Наумця та Хобленка.


Динамівці активно розпочали гру і вже на 1-й хвилині Самба Діалло завдав удар по воротах, але м’яч прилетів у руки голкіперу. Проте на 3-й хвилині Володимир Бражко отримав м’яч в центрі поля від Андрієвського, пройшов з ним вперед і, не зустрівши опору, потужно пробив у кут воріт ЛНЗ та відкрив рахунок - 0:1!


На 6-й хвилині Пеньков витягнув м’яч з під поперечини після удару Діалло. Через 2 хвилини голкіпер ЛНЗ знову не дав забити сенегальцю. На 11-й хвилині динамівці розіграли кутовий і Андрієвський подав точно на голову Попову, але Денис не влучив у ворота. На 13-й хвилині ЛНЗ створило перший момент, Хобленко втік від Попова, проте не влучив у дальній кут воріт Бущана.


На 16-й хвилині Андрієвський обігрався з Діалло та пробив з лінії штрафного майданчика, але захисник заблокував удар. Була підозра на те, що м’яч після удару Олександра влучив у руку захиснику, проте ВАР підтвердив чисту гру захисника ЛНЗ.


На 24-й хвилині після розіграшу штрафного Ярмоленко закидав м’яч у дальній кут воріт, але не влучив. На 29-й хвилині Діалло прорвався по лівому флангу та пробив по воротах, проте – лише кутовий. Динамівці дотепно розіграли удар від кутового прапорця і Бражко вивів Ярмоленка на побачення з Пеньковим, але Андрій пробивав правою ногою та не влучив у дальній кут воріт.


На 34-й хвилині замість капітана ЛНЗ Лопирьонка вийшов Бойко. На 36-й хвилині Олійник опинився на ударній позиції та майже з лінії штрафного пробив у кут воріт, проте Бущан був на місці. Через 4 хвилини Наумець змістився з правого флангу в центр і потужно пробив по воротам Бущана, але Георгій у стрибку відбив м’яч з під поперечини. Ще через декілька хвилин Наумець обіграв двох динамівців, увійшов у штрафний майданчик і пробив поруч зі стійкою.


В компенсований до першого тайму час динамівці виконали декілька подач у штрафний майданчик, проте до удару справа не дійшла. Команди пішли на перерву за мінімальної перевали «Динамо».


Відразу після початку другого тайму черкащани пішли в атаку і вивели на удар Норенкова, але Бущан перевів його постріл на кутовий. На 49-й хвилині Ярмоленко входив у штрафний майданчик, але його зупинив Калюжний. Андрій хотів щоб арбітр призначив пенальті, проте той був іншої думки. На 57-й хвилині Хобленко пробив у руки Бущана із-за меж штрафного майданчика. А через хвилину після подачі з правого флангу Олександр Караваєв зіграв рукою у власному штрафному майданчику і арбітр призначив пенальті. Віталій Бойко розвів м’яч та Бущана по різним кутам – 1:1!


На 63-й хвилині Олійник, який мав жовту картку, грубо зіграв у центрі поля проти Дубінчака, але арбітр пошкодував ветерана та не вилучив його. Після цього Луческу провів потрійну заміну: Сирота, Волошин та Беніто вийшли замість Попова, Діалло та Ваната. Також потрійну заміну зробив Дулуб: Тищенко, Шестаков і Прядун замінили Олійника, Пасіча та Хобленка. Між потрійними замінами команд Назар Волошин встиг отримати попередження за фол проти Бойка, а ще через декілька хвилин Буяльський отримав жовту картку за розмови з арбітром.


На 72-й хвилині Бражко «черпачком» закинув м’яч у штрафний майданчик на Ярмоленка, Андрій переклав м’яч під ліву ногу і поклав м’яч у дальній кут воріт Пенькова – 1:2!


На 76-й хвилині Волошин віддав на хід Дубінчаку, Владислав увійшов у штрафний майданчик, де його зби Муравський, арбітр призначив пенальті. Віталій Буяльський точно пробив у лівий кут воріт – 1:3!


Одразу після третього голу Дулуб випустив на поле Савіна замість Стасюка. На 81-й хвилині Беніто потужно пробив по воротах Пенькова, проте голкіпер відбив м’яч. На 82-й хвилині Мірча Луческу випустив на поле молодих Малиша та Рамадані, які вийшли замість Дубінчака та Андрієвського. Після цього Караваєв перейшов на лівий фланг захисту, а Малиш грав на позиції правого захисника.


На 84-й хвилині Волошин увірвався у штрафний майданчик та потужно пробив у Пенькова. Ще через хвилину Ярмоленко знайшов у штрафному Буяльського, але Віталій не зумів обіграти голкіпера. ЛНЗ відповів на це дальнім ударом Шестакова, проте Бущан легко спіймав м’яч. На 89-й хвилині Буяльський вивів на ударну позицію Караваєва, але удар Олександра заблокував Муравський.


На 90-й хвилині Волошин увірвався у штрафний майданчик і віддав передачу на пусті ворота, яку ніхто не замкнув. А вже у наступній атаці Прядун головою замкнув подачу з лівого флангу – 2:3!


На 93-й хвилині динамівці втікли в контратаку і Беніто вивів на пусті ворота Волошина, який не схибив та встановив підсумковий рахунок матчу – 2:4!

Игрок матча Бражко. Гол+пас. Причём гол красивейший, а передача на Ярмолу какая классная.

Ярмола всю игру бесил своей корявостью и неповоротливостью, в итоге в нужный и ответственный момент забил гол в своём стиле. Диалло понравился. Первый раз в основе и норм отыграл. Креативный в атаке и отрабатывает в обороне. Рамадани тоже хорош.

Бенито и Волошин своё дело сделали. Малыша с дебютом. Снова много забиваем. Это хорошо. И пропускаем ненужные мячи. Это плохо. Хотя смотришь, кто играл в защите в концовке матча и на какой позиции, и понимаешь, чего Динамо пропускает ненужные мячи.