18 октября 2009 00:01
2

"Волынь" - "Динамо-2" 1:1. Отчет о матче

Після зустрічі з "другими" динамівцями головний тренер "Волині" вийшов до журналістів тримаючись за серце. А все тому, що його підопічні вчергове втратили очки в необов'язковій ситуації і ще більше віддалили себе від можливості повернутися на лідируючі позиції. Більше того, ситуація склалася так, що за виграшної за всіма параметрами гри господарям поля довелося наприкінці матчу радіти навіть нічийному результату. Виглядало це все, як у поганому сні, адже першого удару в "рамку" луцьких воріт кияни завдали аж на 76-й хвилині. До цього ж, за незначними епізодами, "Волинь" мала у матчі домінуюче положення.

Інша справа, що уже кілька матчів поспіль лучани ніяк не можуть розкрити свій потенціал в атаці. Початок матчу з "Динамо-2" був ніби продовженням матчу середи, коли "Волинь" також удома відіграла бліду нульову нічию з ФК "Львів". Лучани легко захопили ініціативу, але довівши м'яч до штрафного майданчика гостей, просто не знали що робити далі. Катастрофічно не вистачало останнього пасу, і форварди змушені були самотужки продиратися крізь ешелонований захист суперника. Що з цього виходило, уявити не важко. В кращому випадку, вдавалося вибороти право на кутовий. Але найчастіше просто відбувалося перехоплення м'яча з наступними швидкими контратаками. Одна з них ледь не призвела до взяття воріт. Коваль вивів Шевчука на побачення з Ндое. Нігерійський голкіпер лучан себе обіграти не дав і відібрав м'яч. Але буквально за мить сам ледь усе не зіпсував - чорношкірий велетень, який, зазвичай, як з гармати відсилав шкіряну кулю до протилежного майданчика, цього разу вибив м'яча прямо на Коваля. Динамівець пробив без роздумів і зовсім мало йому забракло аби поцілити у ворота.

Десь до середини першого тайму лучани нарешті налагодили комбінаційну гру. Найчастіше воротам "Динамо-2" загрожував Карковський. Одного разу після його удару м'яч ковзнув по стійці. На 36-й хвилині потужно вистрілив у ціль Гошкодеря. Кичак м'яч відбив, першим на добиванні опинився Кінаш, але по воротах не влучив. Ще один шанс Кінаш втратив уже у компенсований час першого тайму. Ярослав отримав вивірену передачу від Майкона, увійшов у штрафний майданчик обіграв двох захисників, воротаря і запустив м'яча вище напівпорожніх воріт.

Другий тайм після деяких перестановок у складі лучани розпочали значно гостріше й, практично, закрили суперника на його половині поля. Якщо у Ндое ніякої роботи не було і він, аби не змерзнути, змушений був шукати собі розваги й інколи вибігав на позицію останнього захисника, то у його київського колеги по амплуа роботи значно додалося. На 48-й хвилині Кичак дістав непростий м'яч після удару Майкона зльоту. За мить уже Гошкодеря впритул розстрілював ворота головою. Кичак з ударом впорався, а на добиванні зіграти нігто не встиг. З 60-ої по 65-у хвилину тривала одна затяжна атака "Волині", яка врешті завершилася гострим прострілов Пічкура вздовж лінії динамівських воріт. Павлов у підкаті до м'яча дотягнувся, але у "рамку" не поцілив. Ще два гострих моменти протягом настіпних двох хвилин втратили Шарпар і Гошкодеря.

Час явно грав не на користь юних динамівців (в основному за "Динамо-2" виступають 17-19-річні хлопці) - вони помітно втомилися і все частіше залишали вільні зони в обороні. Та все з ніг на голову перевернула одна контратака гостей. "Свіжий" Гриппа вибіг на побачення з Ндое. Воротар парирував його удар, а потім ще два удари від динамівців. Але зреагувати на четвертий поспіль удар нігерієць уже фізично не міг. Автором голу у ворота лучан став менший брат секретаря Київради Олеся Довгого Олексій.

У ті лічені хвилини, що залишилися, господарі поля пішли вперед усім складом. Лише Ндое розгулював поблизу свого штрафного майданчика. Навала на ворота суперника одного разу таки дала результат - Євген Павлов ударом головою зрівняв рахунок. Але більшого досягнути не вдалося.

Статистика (перший тайм):
Удари: 16 (8) – 9 (2).
В площину: 6 (3) - 5 (0).
Кутові: 6 (2) - 0.
Моменти: 5 (2) - 2 (1).

Хм, сам заинтересовался :)
"Автором голу у ворота лучан став менший брат секретаря Київради Олеся Довгого Олексій." Это шютка?