21 июля 2009 22:57
6

Юношеская сборная Украины на ЕВРО-2009 стартовала с ничьей

Україна (U-19) − Cловенія (U-19) − 0:0

Україна: Левченко, Люлька (Бутко, 15), Парцванія, Кривцов, Кушніров, Єременко (Шевчук, 82), Віценець, Петров, Карноза (Гармаш, 46), Коркішко, Каверін.

У вівторок, 21 липня, юнацька збірна України матчем проти команди Словенії розпочала виступи у фінальному турнірі Євро-2009 (U-19). Володіючи більшу частину матчу ініціативою та створивши чимало нагод для взяття воріт, підопічні Юрія Калитвинцева все ж таки змушені були задовольнитися нульовою нічиєю.

Нервовий дебют

«Синьо-жовті» спробували організувати стартовий штурм, однак суперник виявився готовим до подібного розвитку подій. Зрештою, й хвилювання, властиве для дебютних матчів, давалося взнаки. Утім, ближче до середини тайму перевага українців почала вимальовуватися все чіткіше, відтак, і небезпечні моменти стали з’являтися біля воріт словенців один за одним. Спочатку Артур Карноза зі штрафного спрямував м’яча поряд зі стійкою, потім свій сольний прохід Дмитро Єременко завершував прицільним ударом у «дев’ятку», однак домігся лише кутового. Була нагода відзначитися і у Віталія Каверіна, однак, вийшовши тет-а-тет з голкіпером, нападник пробив занадто слабко, і воротаря встиг підстрахувати захисник.

 

Фортуна грала за словенців

Другий тайм проходив здебільшого у рівній боротьбі, однак гострі ситуації виникали виключно біля воріт словенців. Проте Фортуна цього вечора так і не посміхнулася «синьо-жовтим», які до того ж із 75-ї хвилини мали чисельну перевагу. Близькими до успіху були Денис Гармаш та Віталій Віценець (двічі), однак їхнім ударам зі зручних позицій не вистачило влучності. Отож − нічия. Наступну зустріч  підопічні Калитвинцева проведуть у п’ятницю, 24 липня, проти збірної Англії.

 

День нічиїх

У своєму післяматчевому коментарі головний тренер збірної України Юрій Калитвинцев  зазначив, що гра його команди була не ідеальною, проте й особливих претензій до підопічних у нього немає. «На відміну від наших суперників, які пройшли відбірне сито, для нашої команди це була взагалі перша офіційна гра, тож не дивно, що попервах мої хлопці помітно нервували. Втім, у нас були всі шанси дотиснути суперників, однак, на жаль, ми так і не змогли реалізувати бодай один момент. Зважаючи на нічийний результат в іншому поєдинку, вважаю, що вся боротьба в нашій групі ще попереду», − зазначив керманич «синьо-жовтих». 

 

Євро-2009 (U-19). Донецьк, Маріуполь

 

Група А (Донецьк)

 

21 липня. УКРАЇНА − Словенія − 0:0, Англія − Швейцарія − 1:1.

 

Група B (Маріуполь)

 

Франція − Сербія − 1:1, Туреччина − Іспанія − 1:2.

Наверное, оценка игры Петрова разная, потому что я меньшего ожидал от него в плане созидания. Думал, что он с техникой и передачами совсем не дружит. Оказалось, что в короткий пас в центре поля он играет достаточно сносно. Чего-то большего в созидании действительно не показал.
Согласен, Петров выполнил свою работу опорника, как надо. Но он ничего не сделал впереди. Сегодня для опорника мало выполнять работу только по разрушению, надо успевать и в атаке помочь (пример - английские опорные полузащитники). Гармаш успевал сделать и то, и другое. Насчет замечания об авантюризме и необдуманности некоторых действий, по которым он запросто мог получить желтую,- согласен. Ему надо научиться контролировать свои эмоции.
Мне больше Петров понравился, чем Гармаш. У последнего многовато авантюризма и необдуманных действий, хотя потенциал действительно большой. А Петров грамотно воевал за центр поля со словенцами. По остальным согласен.
Понравились Еременко, Коркишко (хотя надо меньше падать), Парцвания и Гармаш. У них есть потенциал для того, чтобы стать классными игроками.
...вполне можем стать чемпионами.

Неплохие у нас ребятки