26 октября 2024 14:14

ДЮФЛ. U17. "Динамо" дома разгромно победило "Полесье"

У восьмому турі Еліт-ліги ДЮФЛУ динамівські команди вікових категорій U17 та U15 вдома приймали однолітків з житомирського «Полісся».


Першою змагалася команда U17 (футболісти 2008 року народження) під керівництвом тренерів Андрія Фартушняка та Романа Шпиці. Наші хлопці перемогли з рахунком 7:0. У першому таймі динамівці відзначилися двічі, а у другому – ще п’ять разів.

Перевага господарів була помітна з перших же хвилин поєдинку. На правах господарів вони заволоділи ініціативою та почали створювати напругу біля чужих воріт. Житомирці ж, в основному, діяли на контратаках, але їхні спроби наблизитися до воріт Роєнка кияни нейтралізовували ще на підступах до штрафного майданчика.

У першій половині тайму відзначимо хороші удари Коломійця повз ворота, Щербака у руки воротарю та Кучерявого – поруч зі стійкою. Але вже на 16-й хвилині господарі таки досягли свого – Федоренко отримав чудову передачу від Щербака та з району правого кута воротарського майданчика відправив м’яч низом поміж ніг воротарю – 1:0.

Надалі активними були Коломієць, Щербак та Романюк, крім того, регулярно створював загрозу біля чужих воріт Кучерявий. Одного разу він увійшов до штрафного майданчика справа, намагався перекинути воротаря, але спрямував м’яч трохи вище воріт, а у другому випадку своїм моментом розпорядився краще: цього разу Максим прорвався справа та майстерно переграв воротаря. Завершився перший тайм ще одним моментом Кучерявого, якого партнери вивели до воріт, але нашому нападнику трохи не пощастило.

Другий тайм розпочався дуже результативно: за 15 хвилин кияни забили аж чотири м’ячі. Спочатку суперник збив у своєму штрафному майданчику Кучерявого, і арбітр призначив пенальті, який впевнено реалізував Романюк – 3:0. Вже через хвилину другий гол записав до свого активу Кучерявий, який вийшов віч-на-віч з воротарем та свою нагоду не змарнував – 4:0.

Дуже скоро дубль оформив Федоренко, який своєчасно підхопив м’яч та влучним ударом з меж штрафного майданчика теж оформив дубль – 5:0. А незабаром після подачі зі штрафного справа до штрафного майданчика Кучерявий зіграв на випередження та головою переправив м’яч у сітку – 6:0. Ще збільшити перевагу у рахунку міг Марченко, який щойно вийшов на заміну – його удар вийшов сильним, але неточним, м’яч пролетів набагато вище воріт.

У відповідь забити гол престижу міг Чоха, але своєю нагодою він не скористався, як слід. Також відзначимо удар низом з лінії штрафного майданчика Марченко, але м’яч пролетів повз стійку. Остаточний же рахунок встановив Федоренко, який за 10 хвилин до завершення зустрічі скористався фланговим прострілом та метрів з 14 вразив ціль та теж оформив хет-трик – 7:0.

Близьким до того, щоб опинитися серед авторів голів, був Гродзінський після чергової атаки нашої команди, але м’яч після його удару низом в останній момент з лінії воріт виніс захисник.

Чемпіонат ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U17. 8 тур

«Динамо» U17 - «Полісся» U17 - 7:0 (2:0)

«Динамо»: 1.Роєнко, 3.Петренко, 5. Панімаш (2. Коновалов, 75), 19.Огороднік (4. Вахіль, 58), 14. Довганюк (17. Сергієнко, 61), 6.Іваськів (16.Перкатюк, 55), 13.Федоренко, 10.Романюк (к) (24. Шевченко, 61), 20. Коломієць (18.Чалий, 46), 22.Щербак (7. Марченко, 61), 11.Кучерявий (8.Гродзінський, 61).

Голи: Федоренко (16, 55, 80), Кучерявий (34, 51, 59), Романюк (50, з пен.).