23 октября 2024 12:11

Ванат - лучший игрок 10-го тура Премьер-лиги, Владислав и еще два игрока "Динамо" в символической сборной, один - в резерве

Українська Прем’єр-Ліга продовжує відзначати героїв сезону-2024/25 і склала символічну збірну 10-го туру Чемпіонату УПЛ, а також назвала найкращого гравця та найкращого тренера 10-го туру. Традиційно це було зроблено разом з ведучими, експертами, коментаторами УПЛ ТБ та представниками провідних спортивних ЗМІ України.


В опитуванні від УПЛ ТБ взяли участь Юрій Вірт, Віталій Волочай, Максим Гіленко, Володимир Звєров, Руслан Костишин, Олександр Костюк, Мирослав Небесник, Владислав Похвала, Сергій Рибалка, Максим Фещук, Едуард Цихмейструк, Владислав Шалота, Олег Шелаєв та Дмитро Шпірко. Від журналістів голосували Ілля Береза (Football.ua), Іван Вербицький («Український тиждень»), Андрій Павлечко (NV), Олександр Попов («Динамо» від Шурика»), Ігор Семйон (Ua-football), Сергій Ситник («Футбум»), Євген Сідаш («Динамоманія»), Михайло Смоловий («Та То Таке»), Андрій Твердохліб («Чемпіон»), Євген Ясенов («Террикон»).


Найкращим тренером 10-го туру 22 експерти визнали Владислава Лупашка, який на чолі «Карпат» переміг у львівському дербі «Рух» (1:0), а найкращим гравцем 10-го туру назвали бомбардира Владислава Ваната («Динамо»), який забив «Оболоні» два м’ячі. Зовсім трохи йому поступився за кількістю балів інший топ-бомбардир свого матчу — Ілля Путря (ЛНЗ).


До топ-5 гравців також увійшли Жан Педросо («Карпати»), Володимир Бражко («Динамо») та Даніель Соса («Кривбас»). А до топ-3 тренерів — Олександр Шовковський («Динамо») та Віталій Первак («Лівий Берег»).



Загалом експерти згадували 20 футболістів та 6 тренерів на звання героїв 10-го туру, а також 52 кандидати до символічної збірної. Тому, окрім 11 футболістів умовного стартового складу, ми добавили також умовний резерв символічної збірної туру: Механів («Лівий Берег»), Чоботенко («Полісся»), Романчук («Кривбас»), Михайліченко («Полісся»), Тілль (ЛНЗ), Яшарі (ЛНЗ), Бруніньйо («Карпати»), Судаков («Шахтар»), Караваєв («Динамо»), Соса («Кривбас»), Безерра («Олександрія»).