23 октября 2024 00:01

"Ювентус" проиграл дома "Штутгарту" в матче ЛЧ, ПСЖ не сумел обыграть ПСВ, Дьокереш в огне

У вівторок, 22 жовтня, відбулися матчі 3-го туру Ліги чемпіонів. Читайте результати на "Футбол 24".


Ліга чемпіонів, 3-й тур

ПСЖ – ПСВ – 1:1

Голи: Ланг, 34 – Хакімі, 55

Штурм – Спортінг – 0:2

Голи: Сантуш, 23, Дьокереш, 53

Ювентус – Штутгарт – 0:1

Гол: Туре, 90+2

Вилучений: Даніло, 84 (друга жовта)


Перед матчем у Парижі головний тренер ПСВ Петер Бос заявив журналістам про те, що надасть Ноа Лангу повну свободу дій в атаці. У першому таймі саме екс-партнер Романа Яремчука по Брюгге забив з-під Маркіньйоса ударом з-за меж штрафного майданчика у швидкій атаці гостей після перехоплення м'яча в центрі поля. Але загалом ПСЖ не заслуговував на перемогу: у другому таймі Хакімі ударом здалеку забив Бенітесу між ніг, зрівнявши рахунок.


Героєм матчу в Граці став найкращий бомбардир Спортінга Віктор Дьокереш: швед записав у свій актив гол+пас. Він поставив корпус і не підпустив захисника Штурма до себе, а потім, відірвавшись від нього і вийшовши на ударну позицію, обіграв на фінті воротаря і ще одного захисника суперника, і лише тоді відправив м'яч у сітку. Цей гол став для нього 13-м у 13 матчах за "левів" у всіх турнірі в сезоні за чотирьох асистів. Якщо враховувати матчі за збірну Швеції, то 17 голів і 7 гольових передач. Машина!

Штутгарт домінував у Турині: у першому таймі шваби завдали по воротах Ювентуса 12 ударів (4 – у площину) проти всього лише одного у команди Тьяго Мотти. Воротар господарів Маттіа Перін, який заміняв дискваліфікованого Ді Грегоріо, крутився, як білка в колесі: він рятував свою команду після ударів Ундава, Левелінга та Мійо. Коли ж Ундав нарешті забив на 49-й хвилині, суддівська бригада це взяття воріт скасувала – через гру форварда рукою.

Штутгарту вдалося дотиснути господарів наприкінці зустрічі – після того, як Даніло протягом трьох хвилин заробив два попередження. Після другого фолу бразильця у власному штрафному Мійо не зміг реалізувати пенальті, натомість француз асистував на екс-форварда Аталанти Туре. Так гості здобули абсолютно заслужену перемогу.