21 октября 2024 08:05

Де Дзерби разбил аутсайдера 5:0, "Лион" расправился с "Гавром", "Нант" и "Ницца" расписали мировую: Лига 1

У неділю, 20 жовтня, були зіграні матчі 8-го туру французької Ліги 1. Читайте огляд поєдинків у цій новині на "Футбол 24".Ksuf


Чемпіонат Франції 2024/25, 7-й тур

Гавр – Ліон – 0:4

Голи: Абнер, 32, Фофана, 57, Ляказетт, 71, Бенрама, 87

Нант – Ніцца – 1:1

Голи: Аблін, 67 – Гессан, 72

Осер – Реймс – 2:1

Голи: Діоманде, 16, Траоре, 52 – Накамура, 90+5

Нереалізовані пенальті: Жубал, 36

Тулуза – Анже – 1:1

Голи: Кінг, 64 – Ібраїма, 5

Нереалізовані пенальті: Абделлі, 58

Монпельє – Марсель – 0:5

Голи: Вахі, 1, Харіт, 36, Хьойберг, 40, Грінвуд, 58, Енріке, 73

Вилучення: Джодіч, 64 (пряма червона)


Ліон без проблем розгромив Гавр, здобувши перемогу з рахунком 4:0. Гості розпочали матч впевнено і відкрили рахунок на 32-й хвилині. Після перерви Фофана подвоїв перевагу, перегравши голкіпера ударом з меж штрафного майданчика. Незабаром Ляказетт підхопив мʼяч і відправив його у нижній лівий кут воріт, довівши рахунок до 3:0. Вже в компенсований час Ліон завершив матч тотальним розгромом.

Нант та Ніцца розійшлися миром. Господарі забили першими, але лише в середині другого тайму. Ніцца швидко зрівняла, коли Гессан, опинившись один на один з голкіпером, влучив у ліву девʼятку. Більше голів у цьому матчі не сталося, і гра завершилася внічию.

Осер здобув перемогу над Реймсом, забивши вже на 16-й хвилині. Наприкінці першого тайму господарі отримали шанс подвоїти перевагу з пенальті, але не реалізували його. Після перерви Траоре, хитро обігравши воротаря, забив другий мʼяч. У компенсований час гості зуміли забити, але це не вплинуло на підсумковий результат.

Тулуза та Анже зіграли внічию. Уже на 5-й хвилині Ібраїма відкрив рахунок, вразивши ворота господарів. Після перерви Анже мав можливість забити ще, проте не реалізував пенальті. На 64-й хвилині Тулуза зрівняла рахунок, і до завершення матчу ситуація залишилася незмінною.

Марсель влаштував розгром Монпельє, забезпечивши швидкий старт. Вже на першій хвилині Вахі скористався передачею головою від партнера та переправив м’яч у сітку – 1:0. До перерви гості ще двічі засмутили суперника, збільшивши свою перевагу. У другому таймі Марсель остаточно розгромив Монпельє. На 58-й хвилині Грінвуд довів рахунок до 4:0, відправивши м'яч у ворота господарів. Незабаром ситуація для Монпельє погіршилася: один із гравців отримав червону картку, і підопічні Де Дзербі скористалися чисельною перевагою, забивши п'ятий гол, завершивши матч на свою користь.