13 октября 2024 21:20

Лига наций. Мальта одержала победу над Молдовой, Лихтенштейн и Гибралтар сыграли вничью

У неділю, 13 жовтня, відбулись матчі 4-го туру Ліги націй. Результати та огляд зустрічей Ліги D дивіться в цій новині на "Футбол 24".


Ліга націй УЄФА 2024/25

Ліга D

Ліхтенштейн – Гібралтар – 0:0

Вилучення: Бент, 90+3 (Гібралтар, друга жовта)

Нереалізовані пенальті: Гаслер, 90+5 (Ліхтенштейн)

Мальта – Молдова – 1:0

Голи: Теума, 87 (пен.)

Нереалізовані пенальті: Теума, 90+5
Гравці Ліхтенштейну активніше почали матч, але Гібралтар створив більше небезпечних моментів. Незважаючи на це, жодна з команд не змогла реалізувати свої нагоди в першому таймі, тож на перерву вони пішли з нульовим рахунком.

У другій половині зустрічі команди розпочали гру на рівних. Згодом гості, нарешті, зуміли вразити ворота суперника, проте гол було скасовано після перегляду ВАР. Гібралтар мав нагоди для взяття воріт, але то м'яч йшов повз ворота, то голкіпер Ліхтенштейну впевнено блокував удари. Наприкінці матчу Бент отримав другу жовту картку та залишив поле. Ліхтенштейн мав шанс вирвати перемогу з пенальті, проте Гаслер не зумів його реалізувати. Таким чином, гра закінчилася безгольовою нічиєю.

Перший тайм між Мальтою та Молдовою також пройшов безрезультатно. Мальта переважала у володінні м'ячем, але Молдова створила більше небезпечних моментів для атаки. Як наслідок, команди пішли на перерву з нулями на табло.

Друга половина зустрічі розпочалася з активних дій Мальти, яка створила непоганий момент після кутового, але голкіпер Молдови успішно відбив удар. Господарі мали ще кілька шансів, але воротар молдован знову опинився на висоті. Однак наприкінці матчу Мальта нарешті зуміла відзначитися після серії спроб, щоправда з пенальті – його реалізував Тедді Теума. У компенсований час той же гравець отримав можливість подвоїти перевагу, але цього разу не зумів вразити ворота з 11-метрової позначки. Таким чином, матч завершився мінімальною перемогою Мальти.


Варто відзначити, що у стартовому складі збірної Молдови вийшов лідер Карпат Владислав Бабогло. Він провів весь матч на полі та заблокував один удар суперника.