5 октября 2024 09:18

Михаил КОПОЛОВЕЦ: "Большинство игроков, которые сегодня играют в Премьер-лиге, никогда не играли бы в чемпионате 10 лет назад"

Колишній півзахисник львівських Карпат Михайло Кополовець висловився щодо результатів Динамо та Шахтаря у єврокубках, зробивши заяву щодо рівня УПЛ.


Після двох турів єврокубків Шахтар та Динамо на двох набрали лише один заліковий бал, не забивши жодного голу в Лізі чемпіонів та Лізі Європи відповідно.


Колишній півзахисник Карпат Михайло Кополовець в ексклюзивному коментарі sport-express.ua спробував знайти пояснення таким невтішним результатам українських грандів.


«Це реальний рівень нашого футболу сьогодні, тому результатами я не здивований. Я нічого не чекаю від наших клубів у єврокубках. З цим треба змиритися. У наших найкращих команд взагалі не було шансів із середняками Серії А та Бундесліги.


Наш сьогоднішній рівень – це Ліга конференцій. Звичайно, ми можемо брати участь і в ЛЧ, і в ЛЄ, але там нас будуть вовтузити. Ми не можемо чогось добиватися у цих турнірах».


Кополовець вважає, що нинішні гравці чемпіонату України ще 10 років тому не могли б претендувати на гру в елітному дивізіоні.


«Висококласних легіонерів нема, чемпіонат України мертвий! Більшість гравців, які сьогодні грають в УПЛ, ніколи не б не грали у чемпіонаті 10 років тому. Рівень нашого чемпіонату зараз дуже слабкий і це відгукується на єврокубках. Нас просто возять рилом об газон».


Ексхавбек зазначив, що українські гранди наразі не можуть бути конкурентоздатними у матчах із середняками топових чемпіонатів.


«А тепер подивіться, що зробила за Шахтарем Аталанта сьогодні! Таке відчуття, що «гірники» під водою грали, настільки все повільно робили.


Італійці були швидші і міцніші у всіх компонентах. Наші команди сьогодні апріорі не можуть на рівних змагатися із середняками топ-чемпіонатів».


Фото - ФК "Минай"