20 сентября 2024 08:53

Александр КАРАВАЕВ: "У футболистов топ-лиг по 50-60 матчей за сезон, а у нас хорошо, если наберется 40-45. Нам грех жаловаться на новый формат еврокубков"

Захисник "Динамо" Олександр Караваєв висловився щодо нового формату проведення єврокубків.


- Зараз багато гравців скаржаться на новий формат єврокубків через збільшення кількості матчів. Яка ваша думка з цього приводу?

- Можна просто подивитися на статистику – скільки матчів граємо за сезон ми і скільки грають футболісти топ-ліг. У них по 50-60 матчів за сезон, а у нас добре, якщо набереться 40-45. Тому нам гріх на це жалітися. Головне, що у нас є можливість грати, адже всі знають, яка ситуація, цієї можливості могло не бути. Тож ми маємо її використовувати. Ми насолоджуємося тим, що можемо займатися улюбленою справою.


- Як сприймаєш новий формат єврокубків?

- Я особливо не занурювався у подробиці формату. Коли завершиться сезон, подивимося. У старому форматі ми все розуміли – скільки очок потрібно для виходу. Ти розумів, що з кожною командою граєш і дома, і на виїзді, а зараз кожен матч буде, як останній, нібито плей-оф. Просто треба кожен матч вигравати, набирати якомога більше очок і потім дивитися, на якому місці будеш. Але вважаю, що буде дуже цікаво. Цей формат принесе багато несподіванок, комусь зайде цей формат, комусь ні.


- Як вплине на календар сезону цей новий формат, зокрема взимку?

- Буде менше відпочинку. Ми будемо постійно в тонусі, адже тепер не буде місяця паузи взимку. Ми не встигнемо втратити форму. До того ж, всі розумітимуть, що той час, що ми матимемо на відновлення, треба буде проводити у такому режимі, аби залишатися в тонусі.