8 сентября 2024 18:42

Журналист: "Сочетание Судакова и Шапаренко в центре поля очень напоминает историю в сборной Англии с Джеррардом и Лампардом"

Відомий український футбольний журналіст і коментатор Віктор Вацко поділився думками про гру півзахисників Миколи Шапаренка та Георгія Судакова у збірній України.

Віктор Вацко заявив, що раніше вважав, що Микола Шапаренко та Георгій Судаков зможуть якісно взаємодіяти у збірній України.

«У нас тільки в центрі поля, якщо Сергія Палкіна та Ігоря Суркіса послухати, 450 мільйонів євро грало. Інша справа – як вони грали. Знаєте, коли вперше Ребров почав ставити одночасно у збірній на поле Шапаренка та Судакова, мені здавалося, вони можуть гармонійно взаємодіяти, я був дуже натхнений».


Журналіст зізнався, що помилився та пригадав легенд світового футболу – Френка Лемпарда та Стівена Джеррарда.


«Але с плином часу мені ось це поєднання Судакова та Шапаренка у центрі поля дуже нагадує історію в збірній Англії, коли там свого часу поруч намагалися втиснути двох абсолютно блискучих та супертопових футболістів, футболістів світового рівня – Френка Лемпарда та Стівена Джеррарда».

Коментатор сказав, що окремо Лемпард і Джеррард – зірки, але разом грати не можуть.


«Кожен із них окремо – фантастичний у своєму клубі. Лампс – у Челсі, Стіві Джі – в Ліверпулі, але в збірній, коли разом на футбольному полі, то кожен дивовижним чином втрачав свій клубний блиск і найголовніше – свою клубну ефективність.


Ось така в мене аналогія виникає, коли я дивлюся на взаємодію Шапаренка та Судакова, зокрема в матчі проти Албанії. Кожен – не у своїй тарілці», – сказав Вацко в ефірі авторського каналу на Ютубі.