5 сентября 2024 23:53

Лига наций. Сан-Марино выиграло первый официальный матч в истории, "тошнота" Беларуси, жертва Украины с Евро не поразила

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Відбулися матчі Ліги націй у дивізіонах С та D. Звіт про них читайте на "Футбол 24".


Ліга націй 2024/25, перший тур

Дивізіон С

Група 1

Естонія – Словаччина – 0:1

Гол: Суслов, 70

Група 3

Білорусь – Болгарія – 0:0

Вилучення: Крастев, 74 (Болгарія, друга жовта)

Північна Ірландія – Люксембург – 2:0

Голи: Макнейр, 11, Баллард, 17

Дивізіон D

Група 1

Сан-Маріно – Ліхтенштейн – 1:0

Гол: Сенсолі, 53

Словаччина була одним з відкриттів Євро-2024, а от Лігу націй почала мляво. Підопічні Франческо Кальцони довго мучились зі скромною Естонією. Балтійці навіть забили першими, але Саппінен заліз у маленький офсайд. За кілька хвилин Суслов таки приніс Словаччині мінімальну перемогу, підчатувавши відскок. Раніше в цій групі Швеція здолала Азербайджан.


Білорусь своїм футболом продовжує виколювати очі у офіційних турнірах. Поплічники росіян на пару з Болгарією не "народили" бодай один гол. 20 хвилин у більшості нічого не змінили.


Лідером квартету відразу стала Північна Ірландія, яка влаштувала урок британського футболу Люксембургу з Жерсоном Родрігесом. Потужне вкидання аута, подача зі штрафного, центрбеки замикають – ось вам і гарантія перемоги за 17 хвилин.

Воістину епохвальна подія сталася в дивізіоні D. Збірна Сан-Маріно здобула першу офіційну перемогу за майже 34 роки свого існування! Спонсором свята виступив ще один "титан" європейського футболу – Ліхтенштейн. Його захисники і воротар люб'язно подарували гол 19-річному Ніко Сенсолі, який став героєм скромної країни-карлика. Сан-Маріно 20 років тому святкував свою єдину звитягу якраз над Літенштейном, але то була товариська зустріч. 34 роки, 206 матчів і нарешті офіційна перемога – воно було того варте.