3 сентября 2024 13:02

Кто, где, когда: расписание матчей динамовцев в сборных Украины

Після матчу УПЛ проти ЛНЗ (1:0) більшість футболістів «Динамо роз'їхалися по збірних України різних категорій.


Національна збірна

Збірна України в новому сезоні зіграє у Дивізіоні В. 7 вересня «жовто-сині» в номінально домашньому матчі у Празі зіграють проти Албанії, а 10-го числа уже в гостьовому поєдинку зустрінуться з Чехією.

Головний тренер «жовто-синіх» Сергій Ребров розраховує й на дев'ятьох представників «Динамо». Це воротар Георгій Бущан, захисники Олександр Тимчик, Денис Попов, півзахисники Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко, Владислав Кабаєв, Олександр Піхальонок, а також нападник Владислав Ванат.

Молодіжна збірна

Молодіжній збірній належить провести два матчі в рамках відбору на Євро-2025 (U21). 6 вересня «жовто-сині» зіграють номінально домашній поєдинок із Сербією в столиці Латвії – Ризі, а 10-го числа зустрінуться на виїзді, в місті Балліміна, з «молодіжкою» Північної Ірландії.

До списку викликаних футболістів потрапили й представники «Динамо». Це воротар Руслан Нещерет, захисники Тарас Михавко та Костянтин Вівчаренко, півзахисники Валентин Рубчинський, Максим Брагару та Назар Волошин. Також виклик отримали динамівці Олександр Яцик та Ігор Горбач, які у цьому сезоні виступають на правах оренди за луганську «Зорю».

Юнацька збірна U18/U19

Юнацька збірна U18/U19 в рамках навчально-тренувального збору в Швейцарії проведе два товариські матчі проти місцевої юнацької збірної. Ігри пройдуть 6 та 9 вересня в місті Віль.

Головний тренер «жовто-синіх» Дмитро Михайленко викликав вісьмох динамівців: воротаря Вячеслава Суркіса, захисників Владислава Захарченка, Максима Коробова, Дениса Дикого, півзахисників Кирила Осипенка, Данила Іщенка, нападника Віталія Лобка. Також у складі динамівець Владислав Калин, який на правах оренди виступає за одеський «Чорноморець».

Юнацька збірна U16/U17

Юнацька збірна України U16/U17 готується до першого кваліфікаційного раунду Євро-2025. У рамках навчально-тренувального збору, що пройде у Львові з 2 по 11 вересня, підопічні Юрія Мороза зіграють два контрольні поєдинки – проти «Руху» U19 (7 вересня) та «Карпат» U19 (10 вересня).

Серед запрошених гравців - і четверо представників «Динамо». Це воротар Максим Роєнко, захисник Дмитро Коновалов, півзахисник Павло Люсін та нападник Іван Андрейко.