25 августа 2024 11:14

"Срне нужно купить грабли. Я такого еще не видел". Леоненко назвал виновников поражения "Шахтера" от "Александрии"

У суботу 24 серпня Шахтар поступився Олександрії з рахунком 3:4 у матчі четвертого УПЛ, таким чином припустившись вже другої поразки в цьому сезоні (0:1 від Полісся).


Віктор Леоненко дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту Sport-express.ua, в якому проаналізував цей провал команди Маріно Пушича.

«Я зараз розберу голи Олександрії, і ви все зрозумієте. У першому голі Філіппова винен Пушич! Тут потрібно Срні зателефонувати і сказати, щоб купив граблі і подарував Пушичу. Чому?

Тому що через вихід з оборони через пас Шахтар уже багато голів пропустив. Якщо ще один так собі привезуть, то сміятися вже будуть усі. Але Філіппов молодець, що скористався помилкою і добре виконав».

Експерт згадав і Динамо, яке намагалося так грати проти Зальцбурга (0:2).

«Динамо теж пробувало виходити з оборони через пас із Зальцбургом, тільки чомусь австрійці не соромилися просто вибивати. У нас же всі себе «технарями» і «зірками» призначають!».

Колишній форвард збірної України продовжив тему голів Олександрії, поговоривши про шедевр Івана Калюжного.

«Судаков і Сікан не відбирають, плюс вони стояли не там, де потрібно. Судаков спочатку побіг до кута карного майданчика, а потім не встиг до Калюжного. Сікан теж не встиг. Калюжного вітаю з красивим голом – не всі в «дев'ятку» влучають! Гол красивий, але це теж везіння».

Третій гол команда Руслана Ротаня забила з пенальті після того, як м'яч влучив у руку Валерія Бондаря.

«Бондар, напевно, воротарем хотів у дитинстві бути, що руками у своєму штрафному грає. Але такі пенальті не завжди дають. Ось Михавко теж грав рукою на початку матчу проти Зальцбурга, але там арбітр не дав пенальті. Тут усе залежить від рефері».

Завершив свій розбір Леоненко слова про заключний гол Олександра Філіппова, який оформив хет-трик.

«Шахтар побіг відіграватися всією командою і припустився грубої помилки. Я такого ще не бачив – щоб нікого не було в центрі! Це знову-таки свідчить про відсутність зіграності та класу у гравців Шахтаря.

Тому вони й мучяться. Я ще розумію, коли на 90+ хвилині всі біжать уперед разом із воротарем, але не на 56-й!».

Шахтар наразі посідає друге місце в турнірній таблиці УПЛ, маючи шість очок за чотири матчі.


Олександрія йде першою, набравши дев'ять балів за три поєдинки і маючи матч в запасі.


В наступному турі першого серпня донеччани зустрінуться з Кривбасом, а команда Ротаня 31 числа з Колосом.