23 июля 2024 23:06
3

Журналист: "Помню много матчей Луческу в квалификации ЛЧ, в некоторых из них "Динамо" героически побеждало. Но такой эмоциональной и содержательной игры не показывало ни разу"

(публикуется на языке оригинала)


Журналіст Михайло Співаковський поділився враженнями від гри Динамо у матчі з Партизаном (6:2):



7 думок Співаковського про диво-дебют Шовковського в єврокубках


1. Дуже симпатичний, і головне домінуючий, перший тайм від Динамо. Навіть, якщо абстрагуватися від результату до 40-ої хвилини. Приманили, оточили - загнали в будку.

2. Абсолютно тупий та алогічний пенальті. Близнюк того, який нам не поставили колись у плейоф ЧС проти Вельсу. Проте й близнюк того, який вже колись бачили у виконанні Караваєва проти Брюгге. Стабільність (навіть якщо це про «привози») - теж ознака майстерності.

3. До перерви Динамо показало зрозумілу, хоча й трохи асиметричну структуру в позиційному нападі. Лівий напівфланг відповідає за перевантаження, трикутники та пошук слабких місць (тут працює Шапаренко). Правий - за швидкі конкретні загострюючі рішення (інтелект Ярмоленка). Тут менше юнітів, але більше простору. Бражко теж тут, але номінально - він має страхувати всю конструкцію при втраті.

Ну й Буяльський - як завжди високо, на одній лінії з Ванатом.

4. Мишель «Нострадамус» Смоловий - вгадав все, що можна вгадати. І основний склад, і вихід на заміну Піхальонка та Малиша. Олександр, і це було відчутно, поки що в пазл ідеально не став (хоча його гол - це шедевр!). Хаос пересувань гравців групи атаки з ним на полі ще не має організованого характеру. Але після перерви Динамо мало простір для контратак - тож не повпливало.

5. По персоналіях. Кабаєв - звір матчу. Станом на зараз ідеальний дублер для Мудрика в збірній. Бражко показав - як міг би зіграти на Євро, якщо б не травма. Сильний матч Попова: взяв на себе просування м’яча, залишивши Дячуку підкати. Трохи збентежений Малиш. Трохи метушливий Ванат. Але це молодість - хвороба, яка проходить в усіх.

6. Пам'ятаю багато матчів Луческу в кваліфай-раунді ЛЧ. У деяких з них Динамо героїчно перемагало. Але такої емоційної та змістовної гри не показувало жодного разу. Майже ідеальний матч трохи втомленої зборами команди на далеко не ідеальному газоні.

7. І останнє: якщо після невдалих матчів меблі у квартирі Смолового мають властивість ламатися, то після таких просто зобов'язані навчитися самі себе лагодити. Погодьтеся, якщо Кабаєв і Бражко забивають в одному матчі з-за меж штрафного - що це як не вечір див?

6:2 - гейм, сет енд матч Динамо Київ!
Вболіваю за Динамо з кінця 80-х. Караваєв - найтупіший гравець на моїй пам'яті. Просто вітер у людини поміж вухами...
Скрыть
з кінця 70-х
згоден