18 июля 2024 17:00

Apple iPad Air 11" (6 Gen) - планшет з разючим функціоналом

Відомий всім Apple iPad Air 11" вийшов у черговому оновленні і тепер кожен бажаючий може придбати собі 6 покоління даного девайсу. Це універсальне рішення для зручності серфінгу в інтернеті, обробки та перегляду відео, а також для вирішення навчальних чи ділових завдань. Гаджет дуже легкий і тонкий, він поміститься в сумці або портфелі.


Продуктивність гарантує потужний чіп, що є одночасно енергоефективним. Планшет Apple iPad Air 11 виготовляється із переробленого алюмінію. Краї мають легке закруглення, а рамки навколо дисплею займають мінімум місця. На вибір є відтінки «Зоряне сяйво», фіолетовий, космічний чорний та блакитний.


Дисплей


Екран реалізований за технологією Liquid Retina, а його діагональ 11 дюймів. Поділ перегляду дозволяє одночасно працювати в кількох програмах. Серед інших параметрів варто виділити:


• яскравість – 500 ніт;
• роздільна здатність – 2360x1640 пікселів;
• щільність пікселів – 264 ppi.

Колірне охоплення широке, що створює максимально природні відтінки. Застосування технології True Tone гарантує економію заряду та зберігає здоров'я очей користувача. Колірна температура екрана автоматично підлаштовуватиметься під зовнішнє освітлення. Є покриття антивідблиску для зручності використання планшета на сонці, а олеофобне покриття виключає появу на екрані відбитків пальців.


Продуктивність


Ефективну роботу гаджета забезпечує чіп Apple M2, де є 8 ядер центрального процесора, а також 10 ядер процесора, що відповідає за графіку. Оперативна пам'ять об'ємом 8 Гб, при цьому вона має високу пропускну здатність на рівні 100 ГБ/c.


Система Neural Engine на 16 ядер дає змогу прискорити машинне навчання. Завдяки такому чіпу обробка графіки в іграх суттєво підвищується та покращується, без проблем активуються будь-які «важкі» графічні програми. В галузі штучного інтелекту планшет демонструє особливу продуктивність. Все завдяки впровадженню ML прискорювачів та використанню потужного GPU з уніфікованою архітектурою пам'яті.


Камера


Фронтальна камера з широким кутом огляду на 12 Мп розташовується на бічній рамці. Завдяки такому виконанню гарантується комфортне спілкування, але планшет має бути в альбомній орієнтації. Функція Center Stage є доповненням об'єктива для автоматичного налаштування фокусу під час руху. Подвійні мікрофони гарантують високу якість звуку під час запису, за винятком появи зовнішніх зайвих шумів. Дозволяється зйомка відео у форматі 4K при швидкості від 24 до 60 кадрів за секунду.