10 июля 2024 08:42
1

Шокирующее предложение от УАФ: бразилец с фантастической зарплатой может стать украинцем

Несподівана новина надійшла із Бразилії. Як повідомляє Trivela, українська асоціація футболу провела з Педріньйо Делміно переговори з приводу того, щоб він став натуралізованим громадянином України. Представники української сторони високо оцінюють талант Педріньйо і з нетерпінням чекають на відповідь від бразильця, щоб він міг грати за збірну України.


Педріньйо був викликаний до збірної Бразилії до 23 років у травні 2019 року на турнір у Тулоні, чемпіоном якого він став. 25 жовтня цього року його знову викликали на турнір на Тенеріфе, де він посів друге місце, програвши у фіналі Аргентині з рахунком 0:1. У грудні 2019 року Педріньйо був викликаний на передолімпійські ігри. Він зіграв у п'яти із семи матчах і забив гол у другому турі першого етапу, завдяки чому Бразилія обіграла Уругвай з рахунком 3:1.


Півзахисника двічі викликали на товариські матчі з олімпійською збірною, але жодного разу не викликали представляти основну команду. Представники Педріньйо вважають, що йому складно отримати виклик до збірної Бразилії, і тому задоволені переговорами з УАФ.


Педріньйо знаходився в оренді в "Атлетіко Мінейро" з 2022 року. Оренда, спочатку розрахована до середини минулого року, була продовжена до червня цього року. Бразильський клуб навіть намагався продовжити угоду до кінця 2024 року, але "Шахтар" відмовився, оскільки розраховує на гравця.


"Греміо", "Інтернасьонал", "Флуміненсе", "Сантос" та "Віторія" також намагалися взяти Педріньйо в оренду до кінця року, але "Шахтар" був непохитний. Були у Педріньйо запрошення від європейських клубів, у тому числі від "Мілана", але пропозиція була відхилена.


Педріньйо може похвалитися двома голами та чотирма передачами у 58 іграх за "Атлетіко Мінейро", а також двома титулами чемпіонату Мінейро (2023 та 2024 роки). Педріньйо висловив бажання залишитися в "Атлетіко" до кінця року. Йому дуже сподобалося у клубі. Більше того, півзахисник вже адаптувався до команди та до Белу-Орізонті.


Бразильського півзахисника було підписано "Шахтарем" у червні 2021 року. Українська команда заплатила "Бенфіці" 18 мільйонів євро. У 19 матчах за український клуб було забито чотири голи та три результативні передачі. Він завоював трофей Суперкубку України 2021 року. Педріньйо був відданий в оренду в "Атлетіко" у червні 2022 року.


Варто зазначити, що така пропозиція від УАФ вже викликала багато розмов у Бразилії та шокувала вболівальників, особливо інформація про те, що Педріньйо готовий стати українцем. Адже нещодавно він взагалі відмовлявся повертатися в Україну, бо хотів залишитися в Бразилії.


Нагадаємо, що Педріньйо вважається найбільш високооплачуваним гравцем "Шахтаря" (і, ймовірно, всього українського футболу), оскільки раніше з'явилася інформація про те, що він може отримувати понад 5 мільйонів євро у "Шахтарі" після підписання нового контракту з українським клубом.


Фото - ФК «Шахтар»

На війський облік також стане?
Доречі, де "українці" Мораєс, Марлос і Едмар?