7 июля 2024 14:00

"Ребров не мог понять". Журналист назвал трех игроков сборной Украины, которые шокировали тренера своими действиями в матче Евро с Румынией

Відомий журналіст Михайло Співаковський розповів про відсутність дисципліни на полі у збірної України в матчі, який став ключовим для вильоту з Євро-2024.

Збірна України вилетіла з чемпіонату Європи-2024 ще на стадії групового етапу через гіршу різницю голів ніж у суперників. На цей факт особливо вплинула поразка у першому турі від Румунії з рахунком 0:3.

Журналіст Михайло Співаковський відзначив ігрові аспекти, в яких провалилася національна команда.

«Я б залюбки запитав Реброва, що за моторошну самодіяльність влаштували Мудрик та Судаков у лівому напівфланзі. Це ж не матч Шахтаря в Кубку України проти Вікторії, це фінал Євро! Чому неодноразово Мудрик опиняється в зоні лівого опорника?


Чому Судакова так тягне в ширину на лівому фланзі, в зону Мудрика, чиєю головною властивістю є отримати м'яч в ізоляції на фланзі й розтрощити суперника на просторі. Нащо Судаков тягне до нього додаткових футболістів, ще й змінюючись позиціями?».

Експерт відзначив, що Мудрику потрібні були інші умови в матчах Євро.

«Дитині зрозуміло, що такому гравцю як Мудрик, потрібно постійно створювати ізоляції. Та просто 10 разів киньте йому м'яч, щоб він сім разів обіграв, п'ять разів подав і ми б отримали два-три гольові моменти.


Але нічого такого не було. Я б дуже щиро хотів дізнатися у Сергія Станіславовича, яким чином наші «золоті хлопчики» весь перший тайм проти румунів лабали фігню?».


Не обійшов стороною журналіст і Миколу Шапаренка, помітивши у його виступі з Румунією схожі дії.


«Я б дуже хотів, щоб Ребров пояснив порушення ігрової дисципліни з боку Шапаренка. Я добре знаю, що він акцентував увагу на цих двох моментах, коли був розбір матчу проти Румунії. Він не зрозуміти, чому Судаков з Мудриком роблять такі речі.


Або чому Шапаренко опускається в центральне коло, де наших гравців збіговисько не менше ніж зубного нальоту, але між лініями нікого. Там диверсант Довбик, або Циганков у широкій позиції. Дуже схоже на самодіяльність».


Співаковський відзначив, що Реброву було варто застосувати жорстку мову.


«І знову питання до Сергія Станіславовича: «Так може своєчасно дати по шапці?». В даному випадку по Шапі», – сказав експерт в ефірі YouTube-каналу «ТаТоТаке».