4 июля 2024 17:08

Габриэль ЭСКИНЬЯ: "Заря" часто играет в еврокубках, поэтому, конечно, слышал о ней"

Новачок "Зорі" Габріель Ескінья в коментарі пресслужбі клубу поділився враженнями від переходу до клубу УПЛ.


- Я знаю, що підписав контракт з великим клубом в Україні. Сподіваюся, що ми разом виграємо багато матчів в новому сезоні.

- Розкажи вболівальникам трохи про себе та на якій позиції ти граєш?

- Я народився в Австрії, але сім років тому переїхав до Хорватії, де й продовжив свою футбольну кар’єру. Моєю останньою командою був клуб "Зрінськи" Осієко 1664. Граю частіше правого центрального захисника, але немає для мене проблем зіграти також центрального захисника зліва.

- Багато іноземних гравців, котрі приходять в наш клуб, чули про "Зорю" раніше

- Так, я не є винятком. "Зоря" часто грає в єврокубках, тому, звичайно, чув про команду з Луганська. Я знаю, що це дуже хороша команда. Наприклад, пам’ятаю ігри "Зорі" проти "Рапіду" декілька років тому.

- Чи розмовляв вже ти з тренерами?

- Так, ми спілкувалися. Вони сказали мені, що хочуть, щоб "Зоря" грала в хороший, цікавий футбол, що в нас молода команда. Тому я й обрав цей клуб. Мені 20 років і хочу грати в команді вище рівнем, ніж я грав до цього.

- Чи знав когось з "Зорі" до переходу в наш клуб?

- Якийсь час грав в одній команді з Яковом Башичем. Розмовляв з ним тут. В "Зорі" зараз немало гравців з Балкан, знаю хорватську, ми спілкуємось однією мовою, тому мені буде легше адаптуватися у складі.