2 июля 2024 10:34

Георги МАЙСУРАДЕ: "Хочу поднять кубок Украины и выиграть чемпионство с "Полесьем"

Грузинський новачок "Полісся" Георгі Майсурадзе дав перше розлоге інтерв'ю після переїзду до України.


Вітаємо тебе у "Поліссі". Твої враження від перебування в команді. Як тебе прийняли?

Насправді я дуже радий, що потрапив у цю команду. Всі футболісти дуже тепло мене зустріли і радо прийняли. Це також стосується і тренерського штабу, і персоналу. Буду намагатися робити все від мене залежне для цього клубу. Дуже щасливий, що я тут. Будемо досягати з "Поліссям" лише перемог.


Що українські вболівальники повинні знати про Георгі Майсурадзе?

Напевне те, що я робитиму усе, щоб команда перемагала. Зроблю свій внесок у це. Буду максимально старатися, щоб порадувати фанатів.


Коли ти вперше почув про пропозицію від "Полісся". Як відреагував, про що одразу подумав?

Я дуже зрадів, що такий клуб з такими амбіціями мною зацікавився. Чесно кажучи, довго не думав, швидко ухвалив рішення і ось я вже тут.


Що раніше ти чув про "Полісся", і якщо чув, то в якому контексті?

Скажу чесно, спершу нічого не знав про "Полісся". Усю інформацію отримав від мого агента – про клуб, про амбіції, про бажання розвиватися. І зрозумів, що сюди варто їхати. Ми досягли домовленостей і підписали угоду.


Останнім часом в Україні чимало футболістів з Грузії, зокрема в "Шахтарі". Ти їх знаєш?

Так, я знаю цих хлопців. І радий, що я теж у числі тих, хто грає в українському чемпіонаті. Для мене це певний виклик і гарний досвід. Буду усе робити, щоб бути кращим.


Чи розпитував ти когось із них про Україну? Кого саме і що розповідали?

Говорив з усіма. Вони зраділи, що я гратиму тут. До речі, зокрема і вони допомогли мені ухвалити рішення, дали чимало корисних порад. І саме тому я геть зовсім не хвилювався, вирушаючи в Україну. Хочу вкотре підкреслити – мені тут все подобається.


Ти вихованець тбіліського "Динамо". Ти виграв чемпіонський титул та суперкубок. Розкажи про свої досягнення у Грузії.

"Динамо" Тбілісі - дуже хороший клуб, чемпіон Грузії. Мені неймовірно пощастило, що грав за них і провів класний період. Колись це була моя мрія - потрапити у першу команду "Динамо" Тбілісі. І це мені вдалося. Але то вже історія – бо нині я гравець "Полісся" і маю інші цілі.


Розкажи як ти взагалі потрапив у футбол.

Я почав грати у футбол, коли мені було 8 років. Якщо чесно, просто грав. З друзями, у дворі. Я не ходив у спортивну школу, не тренувався – просто буцав у дворі м’яча. А вже в 10ть років прийшов до "Динамо" (Тбілісі) і після цього почав розвиватися як футболіст. Це мій єдиний клуб, за який виступав.


Як тобі виступи збірної Грузії на ЄВРО?

Дуже щасливий, що збірна Грузії потрапила на Євро. Ми так довго цього чекали. І в нас зʼявився цей шанс. Хлопці все зробили, аби там грати. Дуже давно чекали. Я за них неймовірно вболіваю і хвилююсь. Бажаю кожному із них лише перемоги і всього найкращого збірній.


Збірна вперше дебютувала на великих турнірах. Це велике свято для Грузії?

Коли збірна Грузії кваліфікувалась на Євро, то вся країна була на сьомому небі від щастя. У той же вечір фани вийшли на вулиці, ходили з прапорами, співали пісень. Ми - маленька країна, всі одне одного дуже любими, ми завжди стоїмо один за одного. І разом розділяємо такі радості.


Коли ми тебе побачимо в збірній Грузії?

Як я вже казав, у мене починається нове життя. І я буду робити усе, аби здійснити свою мрію і отримати виклик у збірну. Я це зроблю, 100 відсотків. Я впевнений, що зроблю. І буду дуже-дуже щасливий, коли здійсниться моя мрія.


Скажи чесно і відверто: ти не боявся їхати в Україну, знаючи, що тут війна?

Я знав, що в Україні війна. Але й знав, що тут більш-менш тихо. Люди намагаються жити звичним життям. Бачив, що ситуація більш менш спокійна і, тому, вирішив переїхати.


Що загалом хочеш виграти за свою карʼєру. Який максимум?

Перш за все, хочу тут підняти кубок, виграти чемпіонство. А що буде далі - майбутнє покаже.


Що хотів би сказати вболівальникам "Полісся"?

Мої вітання фанам "Полісся". Мене звати Гіоргі Майсурадзе. Щасливий бути тут. Бажаю "Поліссю" лише перемог.


Фото - ФК «Полісся»