27 июня 2024 17:09

В "Черноморец" на просмотр приехали два футболиста

Цього літа одеський «Чорноморець» зіткнувся із черговою кадровою проблемою, яку після переходу головного тренера Романа Григорчука до бакинського «Нефтчі» доведеться вирішувати його послідовнику. У багатьох футболістів закінчились терміни контрактів, а у деяких підійшли до завершення орендні угоди.


У зв’язку з цим одеську команду залишило півтора десятка чоловік, частина з яких – легіонери.


Після виходу з відпустки до занять приступила невеличка група футболістів, які були у заявці у весняній частині минулого чемпіонату, низка резервістів із «Чорноморця» U-19 та незначна кількість новачків. Із представників команди зразка сезону-2023/24 залишились Володимир Салюк, Віталій Єрмаков, Олександр Васильєв, Йон Шпорн, Артем Присяжнюк і Андрій Штогрін.

Крім двох повноцінних новачків – воротаря Артура Рудько та захисника Богдана Бутко в розташуванні одеської команди знаходяться також двоє гравців на перегляді. Ними є уродженці Івано-Франківщини 20-річний захисник Ернест Романчук та 22-річний нападник Андрій Хома. Перший з них у минулому сезоні захищав кольори «Дебрецена-2», який виступає у третьому дивізіоні угорського футболу, а другий грав у першій лізі за івано-франківське «Прикарпаття» (забив 14 мячів у 27 матчах).


Очікується, що найближчим часом у «Чорноморці» з’являться чергові потенціальні новачки, серед яких будуть переважно футболісти з нижчих ліг.


Перший контрольний матч оновлювана команда «моряків» проведе 29 червня. У ролі спаринг-партнера виступить одеський «Реал Фарма».