13 июня 2024 12:21
5

Источники: Фигурант истории со "сливами" НАБУ Голик уехал из Украины

За інформацією джерел ZN.UA у Державній прикордонній службі України консультант офісу президента та власник скандального телефону зі "зливами" НАБУ Юрій Голік залишив територію України.


"Голик виїхав через систему "Шлях" з довідкою про інвалідність та знаходиться в Австрії", - стверджує співрозмовник.


Джерела в НАБУ підтвердили, що тиждень тому детективи в рамках розслідування справи Резніченка/Голика (про виграні ТОВ «Будінвест інжиніринг» тендери на ремонт доріг у Дніпропетровській області на суму понад 1,5 млрд грн.) провели обшук в основного фігуранта справи Валентина Резніченка у його машині. Після цього Юрій Голик справді міг залишити Україну.


«НАБУ перевіряє через оперативні канали достовірність цієї інформації, оскільки прямого доступу до системи "Шлях" у бюро немає», — уточнило джерело.


Про те, які додаткові докази могли знайти детективи під час обшуку Резніченка і чи цей факт вплинув на рішення Голика втекти з України, поки що інформації немає.


Очевидно одне: фігурант топ-розслідування про корупцію у вищих ешелонах влади, що спричинило глобальну кризу в НАБУ, вже не в Україні. І це точно не "плюс" у скарбничку розслідування справи та тих, хто це допустив.


Нагадаємо, 22 травня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національна поліція провели обшуки у помешканні співробітника одного з підрозділів НАБУ через витік інформації у резонансній справі.


Згодом в САП пояснили, що йдеться про справу щодо колишнього голови Дніпропетровської ОВА Резніченка та його партнера, чинного консультанта ОПУ Юрія Голика – під час «Великого будівництва» зникло півтора мільярда гривень.


Відомо, що телефон Юрія Голика є одним із доказів у справі – радник ОПУ одержував детальну інформацію про перебіг розслідування НАБУ через посередника, бізнесмена й колишнього голову Броварської РДА Георгія Біркадзе.

"Я ваш вирок..." (с) Ну що "вкраїнчіки", ще "ржем" чі вже щєлепи зводе?
Скрыть
Santos, Ні в якому разі не захищаю владу, вона себе максимально дескридитувала, але зловтішатися завжди найлегше. Назвіть хоч одне прізвище, при кому було краще, або при кому було б краще.
Скрыть
Cossack 1927, "Липецкая фабріка", "тарговля на крави"? Ви з цієї секти? Досвід підказує мені, що ми не порозуміемось.
Скрыть
Santos, Ви полмиляєтесь, не належу до жодної з сект. Я бачу, хто б не був при владі, в глобальному сенсі нічого не змінюється. Всі попадаються на брехливих обіцянках та покриваннях корупційних схем. Чомусь в нашій країні всі йдуть у владу для особистої наживи...

...але по вашому коментарю я зрозумів до якої секти належете Ви, тому можете не відповідати на моє запитання))) Хоча я його задав не натякаючі взагалі ні на кого. Хоча в дечому з вами згоден, маю переконання, що якби Ваш Ідол був при владі, повномасштабна війна могла б не розпочатися. А це зараз найголовніше.
Скрыть
Приємно розмовляти з чемною людиною. Запевняю Вас - "порохоботом" ніколи не був, але якщо знов повстане вибір між "баригою" та "блазнем"- він буде очевидним.