8 апреля 2024 14:40

Гравці, про яких забули у сезоні 2023/2024

Поточний сезон вже запалив немало великих зірок у чемпіонатах великої пʼятірки - хтось нарешті доріс до цього статусу, а хтось дійсно став несподіваним відкриттям. Але разом з тим є і чимало гравців, карʼєра яких якщо не зайшла у глухий кут, то дуже близька до цього.



Сандро Тоналі, Ньюкасл

23-річний італієць вже не перший рік перебував у статусі перспективної майбутньої зірки футболу, проте обрав досить нестандартний шлях, відправившись підкорювати Премʼєр-Лігу, що досить незвично для гравців з його країни. З усім тим у Ньюкаслі він мав стати чи не головною зброєю нової збірки команди, проте, отримавши 10-місячну дискваліфікацію, тепер вийде на поле не раніше жовтня 2024 року. Нагадаємо, азартний Тоналі начебто був помічений у порушенні правил на ставки та грі на незаконних букмекерських сайтах в тому числі у матчах свого колишнього Мілана. Такий тривалий строк може суттєво позначитися на подальшій карʼєрі італійця, а у самому Ньюкаслі обіцяли провести серйозну роботу з гравцем, тож з розваг у Сандро залишаться хіба що безплатні азартні ігри, хоча й вільного часу тепер вдосталь.



Мейсон Маунт, Манчестер Юнайтед


Влітку 2023 року Маунт переходив до Манчестер Юнайтед у статусі справжньої зірки Челсі. Протягом попередніх пʼяти років Мейсон встиг стати однією з ключових персон Челсі, проте високі очікування на новому місці відверто не виправдалися. Англієць страждає від травм та не справляє враження навіть коли перебуває в строю. Здається, вихід з ситуації єдиний - знайти нову роль на полі, почавши звертати більше уваги на роботу в обороні, враховуючи, що Бруно Фернандеш конкуренцію програвати не збирається.



Поль Погба, Ювентус


Схоже, що ми прямо зараз спостерігаємо за закінченням карʼєри одіозного француза, який вдруге у 2022 році завітав у Ювентус, проте візит вдалим точно не назвеш. На фоні 10-місячної дискваліфікації Тоналі 4-річний “бан” для Погба виглядає фінальним акордом його футбольної історії. Враховуючи, що Поль вже перетнув 30-річний вік, мало хто сподіватиметься на його другу (третю?) молодість навіть при позитивному перегляді справи в антидопінговому комітеті.



Деле Алі, Евертон


Не так давно абсолютно всі футбольні експерти вбачали у Деле Алі наступну велику зірку щонайменше у масштабах АПЛ, проте протягом декількох років футболіст буквально встиг розчинитися у часі, хоча цікавились ним дійсно великі клуби:

  • ПСЖ;
  • Баварія;
  • Реал;
  • Манчестер Сіті.


У підсумку ж “золотий хлопчик” має за плечима невдалу поїздку у турецький Бешикташ та жодної хвилини на полі за Евертон. Якщо додати численні травми та проблеми зі здоровʼям гравця, то майбутнє Деле Алі виглядає досить примарним навіть у клубі, який цього сезону відверто бʼється за місце в АПЛ.