10 ноября 2023 11:59

Игнат: Украина вскоре получит 3-й дивизион Patriot, который могут сбивать баллистику

Незабаром Україна отримає третій дивізіон Patriot. Ці західні комплекси здатні збивати ворожу авіацію на відстані понад 100 км.


До того ж Patriot чудово зарекомендував себе у збитті балістичних ракет. Про посилення захисту неба над Україною розповіли у Державній прикордонній службі з посиланням на заяву речника Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната.

"Україна незабаром отримає 3-й дивізіон Patriot. Ці комплекси можуть збивати не лише авіацію на відстані понад 100 км, а й балістику", – зазначено в повідомленні.


Заяву Ігната цитують також українські ЗМІ.


"Ми маємо зараз інформацію про те, що в нас є два дивізіони Patriot на бойовому чергуванні. Було оголошено, що Німеччина готуватиме ще один комплекс. Patriot, як і крилатих ракет, багато не буває. Нам потрібно більше систем, щоб забезпечити захист", – зазначив речник Повітряних сил.


На посилення української ППО натякнув і голова Офісу президента України Андрій Єрмак.


"Захист нашого неба ставатиме сильнішим. І це гарні новини", – написав він.

Головним призначенням ЗРК Patriot є прикриття від атак з повітря військово-морських та військово-повітряних баз, а також великих адміністративно-промислових центрів. Комплекс здатен одночасно виявляти та розпізнавати понад сотню повітряних цілей та безперервно супроводжувати вісім з них. На кожну з цих восьми цілей Patriot може наводити та випускати до трьох ракет.


Зенітна батарея Patriot складається з 4-8 пускових установок, кожна з яких оснащена чотирма ракетами. Кожна батарея здатна виконувати завдання самостійно, однак зазвичай їх використовують у складі дивізіонів.