12 декабря 2007 00:22

"Динамо" в Португалии. 37 дней Олега Лужного


Микола Васильков, Олександр Терновий, СТБ для champion.com.ua

Трохи більше місяця прожив маленьке футбольне життя головного тренера київського "Динамо" Олег Лужний. Першим матчем став виїзд у Манчестер, завтра остання гра для Олега Романовича відбудеться в Лісабоні. В аеропорт Борисполя Лужний уже зайшов не головним тренером: замість клубного піджака - спортивний костюм, замість інтерв'ю зграї журналістів - місце серед рядових працівників за стільцем у барі.

Ось, що про чергову зміну тренера "Динамо" думає Ісмаель Бангура: "Я втомився рахувати тренерів і вчити прізвища. (Позіхає) Мені подобалася атмосфера, яку створив Олег, проте тепер знову зміни. Треба це просто пережити."

Бангура готується для зйомки на дошку пошани після матчу з португальцями Мілош Нінкович також із жалем згадує про рокіровку на тренерському містку "Динамо": "Дуже тяжко, коли ось так змінюються тренери, але що поробиш, це футбол, і - це життя футболіста. Про Сьоміна можу сказати, що я знаю тільки те, що він був тренером збірної Росії і "Локомотива", більше нічого не знаю.

В літаку Романович ховає обличчя від камери. Він знову другий номер, і знову майже рівня гравцям, яких щойно тренував. А може просто ситуація така дивна: нам нічого не потрібно від останнього матчу Ліги, що тут скажеш.

Про сам матч прозаїчно висловився Гавранчич: "Нам же потрібно налаштуватися на гру і зіграти, тобто, як на останній матч чи на гру із "Шахтарем", тобто коли були зібрані усі, і коли відчувалася команда. Звичайно, це наше відновлення форми, звичайна справа. У нас тяжкі часи, і сподіваємося, що з приходом нового тренера, це все прискорить відновлюючий процес".

Олег Лужний перед матчем був як завжди не багатослівний: "Всі гравці прекрасно знають нашу ситуацію зараз. Ми знаходимося... ми постараємося зробити... прикласти всі зусилля аби перемогти, добитися позитивного результату."

А в Лісабоні +15, і навіть під вечір на тренуванні було +10 - така погода в Україні буде не раніше квітня. Кого кине у останній виставковий бій своєї команди Олег Романович Лужний в середу? Багато варіантів. Гравці битимуться за своє місце в клубі, за увагу Юрія Сьоміна, що поки сидітиме на трибуні цієї арени Жозе Алваладе. Гра "Спортинг" - "Динамо" - уже частина минулого. І це як шведські леза, про які говорив Штирліц - останнє запам'ятовується надовго.