25 декабря 2022 18:30

Найкомфортніші країни Європи

Переїзд до Європи традиційно розглядається, як спосіб покращити життя. Тут кращі можливості для працевлаштування, більша заробітна плата та державна підтримка. Але деякі країни стають більш популярними за інші. В чому секрет їх привабливості, та які саме напрямки варто розглядати майбутнім експатам.



Рейтинг країн, найбільш комфортних для життя

Є країни, які для багатьох є прикладом для наслідування, а для людей мрією. Переїхати туди, як отримати бездепозитний бонус казино Украина 2022. Найкраще підходять для переїзду:

  • Німеччина;
  • Велика Британія;
  • Португалія;
  • Іспанія;
  • Швейцарія;
  • Фінляндія;
  • Ісландія.

Рейтинг складений за оцінкою якості життя, охорони здоров’я, безпеки та фінансової стабільності, що пропонують ці країни своїм мешканцям.

Німеччина є лідером з рівня життя. Завдяки розвинутій економіці вона стає максимально приваблива для мігрантів. До того ж в порівнянні з багатьма іншими країнами ЄС Німеччина більш доступна до переїзду, тут досить просто затриматись на роки. Не дуже складно перевезти родину та адаптуватись. Німці є досить відкритими та привітними до новоприбулих, тож соціалізація та адаптація проходять легко.

Об’єднане королівство буде найкращим вибором для англомовних експатів. Вона є однією з найбільш розвинених країн Європи, що відкриває безліч можливостей для навчання та роботи. В країні діють привабливі соціальні та медичні льготи, що дозволяють почуватись захищено та впевнено. До Великої Британії не так просто потрапити. Існують кілька спеціальних віз, які дають право на перебування в цій країні.

Якщо ви бажаєте переїхати в більш теплу країну, можна розглянути Португалію. Окрім привабливого клімату на експатів тут чекає стабільна економіка та чудові можливості для роботи та освіти. Відносно інших країн Європи Португалія досить доступна в плані цін на житло та продукти харчування. Особливо це помітно за межами Лісабону. Також Португалія відома своєю гостинністю та безліччю можливостей, які вона відкриває для експатів.

Ще одна популярна тепла країна — Іспанія. Вона також не відрізняється високими цінами, тут комфортний клімат та високий рівень життя. Для експатів тут основною складністю є робота: щоб легально залишитись в країні, потрібно працювати легально за контрактом або мати власний бізнес. Також є можливість отримати візу фрілансера.

Кажучи про високий рівень життя неможливо оминути увагою Швейцарію. Тут чудова природа та комфортні умови для кожного. Швейцарія відома своєю нестабільністю та фінансовою безпекою, яку вона гарантує кожному експату. Але країна є досить дорогою, тож для переїзду сюди потрібно мати добрі статки.



Країни північної Європи

Незважаючи на досить суворий клімат, Фінляндія очолює рейтинг країн, в яких живуть найщасливіші люди. Для експатів вона приваблива стабільністю та соціальною безпекою. А ще у Фінляндії одна з найкращих систем освіти, що дуже привабливо для сімей з дітьми. Декому може тут бути важко через складну мову та невелику кількість соціальних заходів. Але для домосідів, що не бояться холоду вона ідеальна.

Ще одна скандинавська країна з високим ВВП — Ісландія. Вона є однією з найбезпечніших країн в світі, має чудовий рівень охорони здоров’я та економічного розвитку. В будь-якому куточку країни захоплююча природа та неймовірні краєвиди, які не можуть не приваблювати. В Ісландію досить просто отримати візу, якщо вас не лякає її сувора погода.