12 июля 2007 21:43

Строительство перед "Олимпийским" не остановят. Суркис и "Юджин" договорились?


Скандальне будівництво перед НСК "Олімпійський" через яке під загрозою опинився фінал Євро-2012 у Києві, схоже, що так і не буде припинено. За повідомленням "Інтерфакс-Україна" Міністерство у справах сім`ї молоді і спорту разом з інвесторами розробило комплексний підхід до рішення проблеми будівництва перед НСК "Олімпійський" шляхом створення сучасного багатофункціонального спортивно-розважального комплексу. Про це повідомив на прес-конференції в четвер у Києві міністр України у справах сім`ї , молоді і спорту Віктор Корж.

"За моїми попередніми даними, я сподіваюся, що одержу письмове підтвердження найближчим часом, ті інвестори, з якими ми відпрацьовуємо цей проект уже мають узгодження з фірмою "Юджин" (компанія, що веде будівництво перед НСК "Олімпійський") про адаптацію цього будівництва в майбутній спортивний комплекс", - відзначив він.

Корж пояснив, що недобудований торговий центр стане фрагментом майбутнього спортивно-розважального комплексу, проект якого був розроблений як концепція реконструкції стадіону "Олімпійський". За словами міністра, концепція реконструкції стадіону буде представлена найближчим часом.

Корж підкреслив, що проект створення багатофункціонального спортивно-розважального комплексу на базі НСК "Олімпійський" вирішить проблему кардинальної реконструкції самого стадіону, створення бази, яка буде відповідати всім останнім вимогам ФІФА й УЄФА, а також зніме проблему будівництва на площі перед стадіоном.

"Це буде комплекс не тільки спортивний, а і спортивно-діловий, розважальний, з найсучаснішою інфраструктурою", - сказав Корж.

Відзначимо, що зовсім нещодавно президент ФФУ Григорій Суркіс, як головний борець з будівництвом перед НСК "Олімпійський" заявляв, що будівлю буде знесено до "нульового" рівня. Слова ж Віктора Коржа, який є людиною близькою до Суркіса можна вважати, як перемир`я між Суркісом та забудовниками.