30 июня 2007 00:00

ДЮФЛ. "Динамо" уступает "Арсеналу"


Предыдущие два сезона киевское "Динамо" было чемпионом ДЮФЛ в старшей возрастной группе высшей лиги. Лидеры тех команд Владимир Лысенко, Николай Морозюк (ДЮФК "Динамо" - 1988г.р.) и Артем Кравец (ДЮФК "Динамо" - 1989г.р.) в минувшем сезоне уже дебютировали в основном составе "Динамо".

В сезоне 2006/07 впервые выпускной класс (ДЮФК "Динамо" - 1990г.р.) не смог пробиться выйти в финал соревнования, заняв в своей группе всего лишь 3-е место. Юные динамовцы пропустили вперед РВУФК (Киев) и ДЮСШ "Молодь" (Полтава). Хотя лидеры РВУФК Дмитрий Немчанинов и Денис Гармаш - киевские динамовцы. Они выступают за "Динамо-3"…

Команда U-16 (ДЮФК "Динамо" - 1991г.р.) заняла в своей группе 1-е место и приняла участие в финальном турнире в Никополе. Увы, завтра динамовцы будут оспаривать лишь бронзовые медали – в полуфинале они уступили киевскому "Арсеналу".

Вот, что сообщает о проходящем турнире Официальный сайт ФФУ.

Групповой турнир

"Динамо" - "Металлург" (Запорожье) 1:0 (1:0)
Єдиний гол Сокола
Учасники матчів першого туру, що проходили на стадіоні "Обрій", спільними зусиллями забили один м’яч на чотирьох. Київські динамівці здобули мінімальну перемогу над запорізьким "Металургом" завдяки результативному удару форварда юнацької збірної України Ярослава Сокола на 24-й хвилині. Харківський УФК розійшовся миром із львівськими "Карпатами" - 0:0.

"Динамо" - УФК (Харьков) 0:0
Квартет претендентів
У групі А ситуація вкрай заплутана: кожен із чотирьох її учасників зберігає шанс потрапити до півфіналу. Понеділок став днем нічиїх. Харківський УФК вдруге поспіль зіграв із рахунком 0:0, цього разу з київським "Динамо". А запорізький "Металург" уникнув поразки в грі з львівськими "Карпатами" – 1:1. На гол Віталія Білоуса за 13 хвилин до фінального свистка відповів Олексій Дмитровський.

"Динамо" - "Карпаты" (Львов) 2:0 (1:0)
Гра на перемогу
У групі «А» після двох турів склалася досить заплутана ситуація, і шанси на потрапляння до чільного дуету зберігали усі чотири клуби. "Динамо", яке в матчі проти "Карпат" за великим рахунком, влаштовувала й нічия, тим не менш діяло активніше й вже на початку зустрічі матеріалізувало свою перевагу в гол Євгена Морозенка. А в другому таймі почин партнера підтримав Ярослав Сокол, відзначившись втретє в фінальному турнірі, – 2:0.

Полуфинал

"Динамо" - "Арсенал" 1:2 (0:1)
Дубль Мікіашвілі
Напрочуд цікавим вийшов і наступний півфінал. Київське "Динамо" диктувало свої вимоги "Арсеналу" протягом майже всього матчу, але при цьому до по-справжньому небезпечних моментів біля воріт суперників справа не доходила. "Каноніри" побудували міцну оборону й застосували тактику контратак, одна з яких на 35-хвилині завершилася влучним ударом Давида Мікіашвілі. У другому таймі ситуація на полі кардинально не змінилася: динамівці володіли ситуацією, марнуючи одну можливість за іншою. А ось у активного Мікіашвілі приціл був налаштований як слід, завдяки чого "Арсеналу" вдалося подвоїти рахунок. За десять хвилин до фінального свистку Ярослав Сокол відіграв один м’яч, проте досягти більшого динамівцям не дозволили земляки – 1:2.

В матче за 3-е место динамовцы 30 июля встретятся с УФК (Харьков), а главные награды будут оспаривать "Арсенал" и донецкий "Шахтер".