8 июня 2007 00:52

Динамовцы забивают Швейцарии четыре мяча из пяти


Костянтин Паткевич, ФФУ

У середу, 6 червня, юніорська збірна України (футболісти 1989 року народження) провела у Швейцарії товариський поєдинок із місцевими однолітками. Гра завершилася переконливою перемогою наших хлопців – 5:1, які діяли більш сконцентровано й дисципліновано.

Вдалий початок
Матч проходив у невеличкому містечку Шо-де-Фон, що за 15 кілометрів від Невшателя. Підтримати свою команду зібралося близько п’яти тисяч глядачів. Як розповів тренер української команди Олександр Лисенко, господарі продемонстрували пристойну організацію гри, але, судячи з усього, не змогли належним чином налаштуватися на матч. У першому таймі гості двічі засмутили швейцарців – відзначились київський динамівець Вадим Воронченко та Юрій Коншин з донецького «Шахтаря».

Перегляд кандидатів
З огляду на те, що перед самою перервою представник «Грасхоппера» Джанлука Россіні відіграв один м’яч, друга половина зустрічі мала бути досить напруженою. Але, захопившись нападом, швейцарці оголили тили, за що й поплатилися. Спочатку Олег Міщенко (двічі), а потім і його партнер по «Динамо» Андрій Сахневич довели рахунок до розгромного.

Очікує Молдова
Наприкінці червня тренерський штаб нашої юніорської команди планує провести збір, на який не викликатиметься жоден виконавець із тих, що грали у Швейцарії. Його головна мета – перегляд потенціальних кандидатів до збірної, за якими продовжують слідкувати наставники. Відбір до Євро-2008 для підопічних Лисенка почнеться в Молдові, де в 11-й групі, разом із господарями, збірними Шотландії та Азербайджану «синьо-жовті» проведуть турнір в одне коло. Далі, в еліт-раунді, куди кваліфікується найкраща команда групи, буде утворено сім квартетів, переможці яких потраплять до фінальної стадії чемпіонату, що пройде в Чехії.

Склад збірної України: Одольський (Сидоренко, 70), Пінчук (Сагайдак, 46), Ковальов, Коншин, Довгий, Приходько (Дорошенко, 70), Сворак (Сахневич, 58), Воронченко (Аблітаров, 64), Зозуля (Мартинюк, 46), Назарчук (Пшеничний, 61), Міщенко

Голи: 0:1 Воронченко (14), 0:2 Коншин (24), 1:2 Фронтіно (45), 1:3 Міщенко (53), 1:4 Міщенко (68), 1:5 Сахневич (81)