5 июня 2007 17:24

Украина отдыхает и наблюдает


Євген Лебедєв, ФФУ

У середу, 6 червня, відбудуться чергові матчі відбірного циклу до Євро-2008. Збірна України цей тур пропускає. Решта ж команд групи В продовжить суперечку за право виходу до фінальної частини континентальної першості, котру за рік прийматимуть Австрія та Швейцарія.

В гості до аутсайдера
Найлегше завдання – у шотландців, які вирушають на Фарерські острови – в гості до явного аутсайдера нашої групи, що досі не спромігся набрати жодного турнірного бала. Додає упевненості підопічним Алекса Макліша й той факт, що у попередньому раунді вони мали відпочинок. Острів’яни ж проходили перевірку чемпіонами світу – італійцями, котрим поступилися з мінімальним рахунком – 1:2.

Однакова кількість очок
Якщо збірна Шотландії набере заплановані три пункти у цьому двобої, вона відірветься від українців на відстань перемоги. Зараз британці мають однакову кількість очок з командою Олега Блохіна, але поступаються «синьо-жовтим» за результатом особистої зустрічі. Нагадаємо, в поєдинку 11 жовтня минулого року Кучер і Шевченко забили у ворота «тартанових» два «сухі» голи, забезпечивши команді впевнену перемогу.

Відновити реноме
Лідер групи, збірна Франції, вдруге поспіль зіграє вдома. Цього разу – із грузинами, котрі у таблиці посідають передостанню сходинку, пропустивши поперед себе литовців у очному поєдинку (поразка – 0:1). Без сумніву, хлопці Клауса Топпмеллера прагнутимуть відновити реноме у протистоянні з віце-чемпіонами світу. Та й теоретичні шанси на одну з двох путівок до фіналу кавказці ще мають: відставання від другого місця складає сім пунктів, а зіграна тільки перша половина відбірного циклу.

На відстані нічиєї
Італійці, які після суботніх баталій дісталися «срібного» щабля турнірної таблиці, скориставшись осічкою нашої збірної та вигравши на Фарерах, навряд чи зупиняться на досягнутому й прагнутимуть іще більше відірватися від переслідувачів. Адже у спину апеннінцям дихають відразу дві команди – України та Шотландії, котрим достатньо нічиєї, аби знову наздогнати чемпіонів світу за очками.

Непоступливі литовці
Суперник Італії – литовці, котрі вже встигли засмутити хлопців Роберто Донадоні на їхньому полі, підписавши мирову – 1:1. Напевно, пам’ятають це й самі італійці, але обіграти прибалтів на виїзді здається нелегкою справою. Адже у домашніх матчах підопічні Альгімантаса Любінскаса намагаються дати бій будь-якій команді. Це вже відчули на собі французи та шотландці, з превеликими труднощами вирвавши перемогу у протистоянні з ними.

Турнірне становище. Група В
1. Франція – 15 очок (6 матчів)
2. Італія – 13
3. Україна – 12
4. Шотландія – 12
5. Литва – 7
6. Грузія – 6 (7)
7. Фарерські острови – 0 (7)