15 сентября 2022 12:47

Блогер: "Динамо" сейчас ограничено в инструментах: пасуй Буяльскому в финальной трети, и папка все сделает"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі ділиться очікуваннями від матчу "Динамо" – АЕК.


Динамо v АЕК Ларнака
Прев’ю

Минулого сезону АЕК був найстарішою командою місцевого чемпіонату - 30.7 років.


Зараз поступилися Анортосісу (30.2) та Карміотіссі (30) - 29.3 роки. Це все одно забагато щоб витримувати інтенсивний футбол без м’яча 90‘+ хвилин до якого вони прагнуть на вищому рівні:


- лідери чемпіонату за інтенсивністю пресингу - 6.6 PPDA (але 12.87 проти Ренну)
- лідери чемпіонату за інтенсивністю єдиноборств з 7 дуелями, підкатам та перехопленнями за хвилину володіння суперника (але але 5.3 проти Ренну)

Тож є певні ризики для Динамо, але сумніваюся, що АЕК гратиме якось радикально інакше, ніж з Ренном та Дніпром-1. Нам особливо не заважатимуть заходити в другу третину та переходити центральну лінію.


Найбільший спротив матимемо при вході до третьої та штрафного. А хто забув, то з цим в нас виникли складнощі:


- Кабаєв не звик грати проти автобусів, неназдоганяє базових принципів та п****чить з центру поля за кожної ліпшої нагоди
- фулбеки вкрай рідко були максимально залучені до позиційних атак, та майже не опинялися біля лицьової для подальшого кату Буяльському на 11 метрів чи прострілів Кабаєву/Циганкову в інших зонах завершення
- тобто ні достатньої кількості проникаючих через центр, ні ефективного використання ширини

Не дуже вірю, що Кабаєву покажуть 2-3 короткі відосики, і в нього, як в голлівудських мультиках, запалиться лампочка над головою. В атаці усі сподівання на Циганкова та його хімію на фланзі з Кенді (якій відпочив в турі): регулярне постачання харчів і БК Буяльському буде переважно звідти.


Вже бачу, що Ігор Степанович створив чималий фан-клуб Владислава, тому переконувати цих людей на марне. Для решти кілька сухих цифр:


- у грі з Зорею Кабаєв обмінявся 5 пасами з Буяльським (з Караваєвим в позиції Циганкова в Буї 15)
- з Фенером в Кабаєва з Буєю лише 2 передачі (в Циганкова з ним 8)
- зі Львовом відповідно в Буяльського 3 паси в ланцюгу з Кабаєвим та 8 з Циганковим

Фанати дальніх ударів (71 спроба та 0 голів) нічого не зрозуміли. А ви знайте, що тут не проблема з дідом, як каже Вітя 2см: з’явився гравець, який не розуміє плейбуку.


Тож Динамо зараз обмежено в інструментах, так само, як обмежено інтелектуальний потенціал Віті 2см. Бо відкривати Америку динамівцям не потрібно: пасуй Буяльському у фінальній третині, і папка все зробить. Кабаєв поки й цього не допетрав. Коли допетрає, то почнеться вечірка.


Треба, мабуть, запатентувати термін «патімейкер» для Віталія.


Що ще додати? Є одна цікава історія з повітрям:


- в чемпіонаті, де грають першим номером (60.63%) якість просто жалюгідна (39.8% та третє місце с кінця), бо більше дуелей відбувається близько до воріт
- в Лізі Європи (5 матчів) команда дивним чином апає показник до 51.7%, втрачаючи при цьому відсотки володіння (45.62%), бо більшає кількість баталій в центрі поля за перший м’яч


Так, в основному приріст відбувається за рахунок довгих передач: їх частка зростає з 9.91% до 14.88% (довжина середнього пасу зростає на метр).


Краще б вони першим номером грали, бо так Забарному і Бурді доведеться штовхатися ще більше, ніж з Ничем у Львові чи з Довбиком у першому турі. А це завжди ризики.


Хоча ні, ризики ж повітряних дуелей у власному штрафному ще вищі:


- чемпіонаті, де великий відсоток володіння аж 25 навісів в середньому
- в Лізі Європи лише 13.8

В минулому сезоні забили 7 голів після 57 ударів головою (12.3% реалізації головою).