7 августа 2022 17:23

Журналист - о переизбрании россиянина Президентом Международной федерации шахмат: "Поздравляю украинские шахматы. Ваши внутренние дрязги и фактическое бездействие привели к позору"

Фото - ua.depositphotos.com


(публикуется на языке оригинала)


Головний редактор сайту Tribuna.com Олег Щербаков на своїй сторінці у Фейсбуці висловився про переобрання росіянина Аркадія Дворковича Президентом Міжнародної федерації шахів.

- Зрадонька елітного рівня під'їхала.

1. Президентом Міжнародної федерації шахів переобрано росіянина Аркадія Дворковича.
Дворкович довго працював з Путіним і Медведєвим на різних державних посадах в РФ.
Можна довго говорити, що Дворкович зараз вроді як і не при офіційній владі. Але коли тебе вітає Пєсков, все стає зрозуміло:
""Безусловно, это очень хорошая новость и очень значимая победа". "Это очень здорово, это важная организация, предстоит много работы, и надеемся, что Дворкович справится с этой работой".

А от слова президента ФШР: "Российского кандидата поддержало рекордное количество делегатов, что говорит о том, что никакой изоляции России в мире не существует".

2. Другим кандидатом на виборах був українець Андрій Баришполець.

3. За Дворковича проголосували 157 делегатів, за Баришпольця - 17. Тобто треба розуміти, що росіянина підтримали делегати багатьох, які у самій війні на нашій стороні.
Як можна було їх повернути на нашу сторону - якби Баришполець отримав серйозну публічну підтримку людей та організацій, про які в пунктах 4 та 5.

4. Федерація шахів України довго морозилась і не підтримувала Баришпольця. Лише за 2 дні до виборів публічно заявила про підтримку, хоча купа людей прям вимагали це в ФШУ.

5. Не бачив жодної заяви про підтримку Баришпольця від Вадима Гутцайта чи Сергія Бубки (так, шахи - неолімпійський вид спорту, але все ж підтримка відомих публічних людей додала б вагомості кандидатурі українця). Зате висловився віцепрем'єр Михайло Федоров, але лише вчора, коли це вже не грало жодної ролі.

6. Санкції до російських шахістів зараз дуже слабкі.
- Росіяни продовжують виступати під нейтральним прапором. Збірним заборонено виступати
- Єдиний, кого дискваліфікували - людожер Сергій Карякін. Термін його дискваліфікації закінчується у вересні.
- Все.

Вітаю українські шахи. Ваші внутрішні чвари, ваша постійні розумні слова та фактична бездіяльність привели до позору.