25 марта 2007 21:56

Сборная Украины на Фарерских островах


Головний тренер збірної Франції Раймон Доменек знав чого хоті досягти, коли не погоджувався на перенесення матчу України з Фарерами на серпень. У цей час аутсайдер нашої відбірної групи на власному полі стає складнішим суперником для будь-кого. До екстремально-стресового перельоту на острови, пов’язаного з короткою злітною смугою в єдиному на Фарерах аеропорту, додаються весняні погодні умови.

Фарерці взагалі вкрай рідко грають на трав’яних полях, - вологий клімат створює для таких газонів дуже серйозні проблеми, тож у змаганнях місцевого значення всі використовують синтетику. Звісно ж, не останнього покоління. Тому обов’язок проводити матч ранньої весни на трав’яному газоні у містечку Тофтірі став справжнім випробуванням не лише для команди Олега Блохіна, але й самих господарів поля. Матч відбірного турніру Євро-2008 з національною командою України зацікавленості серед місцевих жителів не викликав. У країні, де мешкає лише близько 49 тисяч жителів, нагальнішими є інші прпоблеми – вівчарство, рибальство, а то й просто насолода життям та насичено свіжим повітрям незіпсованого докілля.

Тож картину напівпопоржніх трибун, які загалом вміщують не більше чотирьох тисяч уболівальників, доповнювали байдужі до регулярної мряки вівці, що паслись неподалік “арени”. У другому таймі вони облишили пожовклу з минулої осені траву і комфортно розташувалися на пагорбі за воротами Олександра Шовковського. Власне, футбол у другому таймі і справді був цікавим лише їм. Адже Україна на той час уже забила гол, - відзначився після подачі Калиниченка зі штрафного Єзерський і бульше думала про те, як зекономити сили на куди складнішого опонента – Литву.

Фарерці ж, хоч і запам’яталися самовідданою грою свого голкіпера, та не виглядали повними майстрами дворового футболу – певне розімуння тактики гри й стратегія зберегти свої ворота максимально неприступними у них проглядалася, на перший у відбірному циклі гол у ворота своїх опонентів не спромоглися. Саме тому гра мляво, але впевнено докотилася до переможного нам кінця.

У другому таймі порадував гол Олега Гусєва і той факт, що з поля українці пішли хоч і втомлені, але всі здорові.