16 мая 2022 07:59

Реванш за Киев? Букмекеры назвали фаворита финала Лиги чемпионов 2022 года

(публикуется на языке оригинала)


3 та 4 травня відбулись півфінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА 2022, у яких футболісти іспанського «Реала» на «Сантьяго Бернабеу» зустрічалися з англійським «Манчестер Сіті», а “Ліверпуль” з “Вільяреалом”. За їх результатами у фіналі чемпіонату, який пройде на «Стад-де-Франс» у Сен-Дені (Франція) 28 травня, зустрінуться футбольні клуби “Реал” та “Ліверпуль”. Букмекери вже озвучили свої прогнози та назвали фаворита.

Букмекерські прогнози

Цікаво, що команди вже зустрічались в аналогічному поєдинку у 2018 році у Києві, тому сміло можна говорити про матч-реванш. Тоді перемогу з суттєвою перевагою 3:1 здобули іспанці. Наразі ж фаворитом букмекери бачать вже Ліверпуль. До речі, вітчизняні букмекерські контори пропонують великі заохочення для вболівальників, які хочуть перевірити свої прогностичні навички. Наприклад, можна використати в БК VBet промокод від https://codes.com.ua/shops/vbet та отримати додаткові бонуси.

До речі, незважаючи на воєнний стан, українці продовжують цікавитись спортивними подіями такого масштабу. Судячи зі статистики використання промокодів Мелбет з https://codes.com.ua/shops/melbet, вітчизняні вболівальники не припиняють робити ставки на спорт.

Коефіцієнти букмекерів на загальний підсумок матчу:

- перемога підопічних Юргена Клоппа - 1.50;

- перемога команди Карла Анчелотті - 2.60.

У відсотковому співвідношенні розклад сил виглядає як 63% на 37% на користь англійців. Що стосується результату в основний час, то перегому Ліверпуля приймають ставки з коефіцієнтом 1.93, Реала – 3.75, а нічия оцінюється в 3.70.

Статистика попередніх зустрічей команд

Якщо згадати попередні дуелі футбольних клубів в рамках фіналів КЄЧ/ЛЧ, то рахунок за їхніми дуелями рівний. Так, перший фінал команди зіграли у 1981 році у Парижі. Тоді перемогу здобули англійці, обігравши суперника з мінімальним рахунком 1:0. Гол на рахунку Алана Кеннеді. Другий поєдинок - це вже згаданий матч у Києві.

Якщо аналізувати всі зустрічі команд, то Ліверпуль востаннє перемагав Реал у 2009 році з нищівним рахунком 4:0. Після цього у англійців було 4 програші та одна нічия. Остання в минулому році на стадії 1/4 фіналу ЛЧ, і наразі це крайній поєдинок в історії протистояння великих європейських грандів.

Варто відмітити, що фіналісти є представниками когорти найтитулованіших команд КЄЧ/ЛЧ. Так, мадридці ставали чемпіонами 13 разів, Ліверпуль - 6. У разі здобуття сьомої перемоги ФК “Ліверпуль” наздожене в рейтингу італійський “Мілан”.