26 апреля 2022 09:35

В Харьковской области СБУ разоблачила трех коллаборантов, агитировавших за РФ

(Публикуется на языке оригинала)


На Харківщині СБУ викрила трьох колаборантів у Красноградському районі, які в соціальних мережах виступали на підтримку дій РФ. Про це у Facebook повідомила пресслужба Управління СБУ в Харківській області.


"За останні декілька днів співробітники спецслужби викрили ще трьох колаборантів, котрі поширювали матеріали на шкоду інтересам України", - йдеться у повідомленні.


Сімейна пара, мешканці Красноградського району Харківської області створювали та розповсюджували інтернет- пропаганду "руzzкого мира". У своїх постах ця "парочка" повністю підтримувала агресію Російської Федерації проти України, висміювала українській народ та наших військових. На відео жінка намагалась переконати аудиторію, що обстріли Харкова здійснюють не російські окупанти, а самі українці.


Ще один мешканець Красноградщини відкрито проводив проросійську пропаганду у соціальних мережах. Чоловік пояснював своїм знайомим та підписникам основні цілі "спеціальної операції" та заперечував злочинні дії окупантів.

Наразі всім пропагандистам повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБ України в Харківській області спільно зі слідчими Красноградського РВП ГУ НП за процесуального керівництва Красноградської окружної прокупатури", - йдеться у повідомленні.