12 февраля 2007 12:13

Заседание Исполкома ФФУ по вопросам допинга решили сделать открытым


У понеділок о 11:00 у "Будинку футболу" розпочав свою роботу позачерговий Виконком ФФУ, який скликаний через допінговий скандал. У роботі Виконкому беруть участь 22 члени.

Також на Виконкомі присутні міністр у справах сім`ї молоді та спорту Корж та віце-президент НОК України Бринзак, а також головний тренер збірної України Олег Блохін.

На початку засідання деякі члени Виконкому висловили думку, щоб засідання було закритим для ЗМІ.

Утім за те, що пустити до залу пресу висловилися президент ФФУ Григорій Суркіс та президент ПФЛ Равіль Сафіуллін.

У результаті за "відкритий" Виконком проголосували 18 при 3 проти.

На початку засідання виступив Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, який зачитав всі попередні листи, які по цій темі були в ЗМІ. Далі Сафіуллін попрохав виступити керівника робочої групи, яка була скликана по допінговому скандалу.

У своєму виступі керівник групи Сергій Стороженко зазначив, що цей весь "скандал" зроблений, щоб відібрати якість повноваження у ФФУ. Також Стороженко зазначив, що ФФУ не потрібно ні перед ким звітувати окрім Конгресу ФФУ та УЄФА в ФІФА.

Були зачитані циркуляри ФІФА про допінг, згідно яких цим самим допінгом повинно займатися ФФУ.

Стороженко назвав кількість допінг-проб, які були проведені з 2003 року - це 2010 допінг-тестів, на які були затрачено 837 831 22 копійки. За весь цей час було виявлено лише дві позитивні-допінг проби.

Стороженко виві на екран листи від клубів, де вони прохають провести в їх допінг-тести при участі бригад ФФУ, де названі такі команди як "Іллічівець", "Ворскла", "Шахтар", "Чорноморець".