28 марта 2022 16:48

Турецкие СМИ заявили о передаче Арменией истребителей россии. Ереван опровергает

Фото - ua.depositphotos.com


Турецьке видання Haber Global повідомляє з посилання на власні джерела, що Вірменія передала росії чотири винищувачі Су-30 для війни в Україні. Більше того стверджується, що літаки пілотуються вірменськими пілотами.


Су-30 - двомісний багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Призначений для завоювання переваги в повітрі, далекого патрулювання, супроводу літаків дальньої авіації, радіолокаційного спостереження, наведення і управління.


Проте в посольстві Вірменії в Україні заявили, що поширена Haber Global інформація про передачу літаків CУ-30 не відповідає дійсності, передає УНІАН.


Також Haber Global повідомляє, що Вірменія є основними пунктом з перекидання сирійських бойовиків до України. Найманці Асада нібито збираються на авіабазі Еребуні у Вірменії та звідти направляються в Моздок у Північні Осетії, а вже звідти вони будуть доставлені в Україну.


Зауважимо, що Туреччина є головним союзником Азербайджану, який на днях знову розпочав активні дії в Нагірному Карабаху. Як відомо, після чергового етапу війни між Вірменією та Азербайджаном росія ввела в регіон «миротворчі» війська. Але через великі втрати росія змушена була перекинути частину військ в Україну.